Geweldige teamprestatie houdt NWVV in vierde klasse

nwvvNa een lastig seizoen wist NWVV zich veroordeeld tot het spelen van nacompetitie tegen Holwierde. Inzet van het tweeluik was een plaats in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal. Na een 1-3 nederlaag in de eerste wedstrijd stonden de Nieuw-Weerdingers voor een enorme opgave. De mannen van Geert Aalderink toonden echter aan over de juiste mentaliteit te beschikken en wonnen met 1-3 in de reguliere speeltijd. In de verlenging werd Roy Supèr de held van NWVV door de beslissende 1-4 tegen de touwen te jagen.

Tegen de muur
Daarmee blijft NWVV dus behouden voor de vierde klasse: iets waar men na de negentig minuten in Nieuw-Weerdinge niet op had gerekend. De opdracht in de tweede wedstrijd was duidelijk. Om de ruime winst af te dwingen ging NWVV fel van start. Dit resulteerde al na twee minuten in een grote kans. Een kopbal van Marko Mihalj werd door een verdediger van Holwierde op de lijn gekeerd. Ondanks dat de blauw-zwarten hun tegenstander met de rug tegen de muur zetten, duurde het tot meer dan een half uur spelen voordat de score werd geopend. Marko Mihalj werd bediend door Raymond Aardema, waarna de aanvaller zijn directe tegenstander uitspeelde en via de kluts de 0-1 maakte.

Hand van Aalderink
Kort na rust kreeg NWVV een fikse tegenvaller te verwerken toen een voorzet van een speler van Holwierde gelukkigerwijs achter doelman Remon Poede belandde. De gelijkmaker kwam het spel van NWVV niet ten goede: steeds vaker werd de lange bal gehanteerd. Dit was voor trainer Geert Aalderink het moment om in te grijpen. Met het inbrengen van Christian Klompmakers en Peter van Elten hoopte de ervaren oefenmeester het verschil te maken. Men hoefde niet lang te wachten op het effect.

NWVV maakt zich klaar voor de verlenging...
NWVV maakt zich klaar voor de verlenging…

Verlenging afgedwongen
De twee invallers stonden koud in het veld of Mark Kok kopte een corner in de richting van Klompmakers. Deze verlengde de bal tot bij clubtopscorer Mihalj. Met een verwoestende knal bracht deze zijn ploeg een stapje dichter bij handhaving: 1-2. Een paar minuten na de tweede treffer liet de 17-jarige Van Elten ook van zich horen. De invaller liet een strakke voorzet los op Christian Klompmakers, die alleen maar tegen de bal aan hoefde te lopen. De 1-3 en een verlenging was daarmee een feit. Toch probeerde NWVV het tweeluik al in de reguliere speeltijd te beslissen. Roy Supèr kreeg hiertoe de mogelijkheid, maar de aanvaller miste.

Beloning voor teamprestatie
De verlenging werd een ware slijtageslag voor beide partijen, waarbij NWVV in conditioneel opzicht de betere papieren had. Een aantal spelers van Holwierde kreeg met krampverschijnselen te maken, terwijl de bezoekers wel op de been bleven. De Nieuw-Weerdingers waren dan ook de betere ploeg en zagen dit beloond worden. Mark Kok legde de bal met het hoofd terug op Roy Supèr, die de bal in de kruising schoot: 1-4. In het restant van de verlenging had NWVV de marge nog kunnen vergroten, maar de gecreëerde kansen werden niet benut. Al met al een fantastische comeback, met als beloning een nieuw seizoen in de vierde klasse.