Beloften Stadskanaal sluiten af met titel

stadskanaal_JPGAfgelopen zaterdag vond op Sportpark de Planeet in Klazienaveen de finaledag plaats van de Noordlease / Heigro cup. Voor de beloften van Stadskanaal een mooie afsluiter van de beloftencompetitie waar ze in de voorronde op de tweede plaats zijn geëindigd.  Net als een jaar geleden mochten de blauwhemden (voor de verandering spelend in het rood) zich de jongste deelnemer van de dag noemen. Maar waar het vorig jaar een goed toernooi afsloot met een vierde plaats gingen de Knoalsters dit keer naar huis met de hoofdprijs.

Roy Tolner belangrijk
De selectie van Stadskanaal bestond uit een selectie met vijf eerste elftalspelers, zeven A-junioren en 3 drie B-junioren en begon het toernooi tegen de beloften van DZOH.  Dat de mannen van trainer Robert Oosting en leider Michel Borgeld niet voor niks naar Klazienaveen waren gekomen was al vrij snel duidelijk. De ploeg voetbalde goed, en controleerde de wedstrijd. De eerste goal was van spits Jeffrey Bakker, die een bal van eerstejaars B-junior Roy Tolner op waarde schatte: 0-1. Tolner was ook betrokken bij de tweede goal toen hij de bal gaf op de opkomende back Melvin Rogaar. De linksback schoot de bal feilloos binnen: 2-0. Invaller Leon Bos maakte de 3-0 na een interceptie van Ron Lohuis. Het slotakkoord was voor invaller Joost Buiter die een vrije trap onhoudbaar binnen schoot: 4-0.

Koud kunstje
De tweede wedstrijd was tegen de beloften van GVAV Rapiditas. In de voorronde werd van deze ploeg twee keer verloren, maar dat was deze keer anders. Stadskanaal begon opnieuw scherp aan de wedstrijd en binnen drie minuten was het raak. Een vrije trap van Bakker kwam tegen de keeper aan, maar had deze bal niet vast. Voor de meegelopen Martijn van der Goot was het dus een koud kunstje om de goal te maken: 0-1. Stadskanaal bleef georganiseerd spelen en GVAV kwam bijna niet door de verdediging heen. Lohuis en Tolner blonken uit in het centrum en de backs Rogaar en Bryan Anandakumar voerden hun taken goed uit. Een paar balletjes die erdoor kwamen vielen ten prooi aan de 15-jarige keeper Dion Weidijk waardoor Stadskanaal opnieuw een winstpartij mocht bijschrijven.

bel_stk7
Aanvoerder Martijn van der Goot neemt de prijs in ontvangst (Foto: Stoffer Bakker)

Twee benen
De derde wedstrijd was tegen de beloften van De Weide. Op dat moment hadden beide ploegen zes punten, dus de ploeg die zou winnen had een grote kans om winnaar te worden van het toernooi. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en het spel van Stadskanaal was iets minder dan de eerste wedstrijden. Toch was Stadskanaal dreigend via de voorhoede met Yordi Saman, Bakker en Bos. Saman maakte uiteindelijk de eerste goal nadat Bakker goed was doorgelopen op rechts en de bal voor gaf: 1-0. Bakker zelf zorgde voor de 2-0. Toch gaf De Weide niet op, en zorgde na een slippertje van Tolner voor de 2-1. Even later bewees keeper Weidijk z’n voetballende kwaliteiten door in alle rust twee spelers van De Weide uit te kappen na een terugspeelbal.  Vijf minuten voor tijd was het verzet van De Weide gebroken nadat een speler met twee benen op Yordi Saman inging die gelukkig net te snel was. De prima leidende scheidsrechter Stundebeek gaf hiervoor terecht de rode kaart.

Mooie afsluiter
Stadskanaal had aan een punt genoeg in de laatste wedstrijd, en ook bij verlies kon de toernooiwinst de Knoalsters niet meer ontgaan. Dit was ook wel te zien in de wedstrijd. De vermoeidheid begon op te spelen en er werd in tegenstelling tot de eerste wedstrijden vaker de lange bal gehanteerd. Na een kwartier maakte JVZ de 1-0, maar gezien de stand op het andere veld (GVAV leidde met 4-2) was er geen reden om nog een goal te forceren. De wedstrijd eindigde dus in 0-1 en dus kon de eerste prijs in ontvangst worden genomen.  Voor de beloften van Stadskanaal een mooie afsluiter van het seizoen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website