Onstwedder Boys verslaat buurman Mussel

m-oDoor de degradatie van SV Mussel naar de vijfde klasse dateerde de laatste échte derby tussen de roodhemden en Onstwedder Boys alweer van twee jaar geleden. En dus werd bij gebrek aan beter een oefen-derby georganiseerd tussen de clubs. Zoals het een derby betaamt was het publiek in ruime mate aanwezig op sportpark ‘De Slenk’. Zij zagen een open wedstrijd waarin Onstwedder Boys er met de overwinning vandoor ging: 0-2.

Initiatief
En daar was heel weinig van te zeggen, want vanaf de eerste minuut namen de bezoekers uit Onstwedde het initiatief. De gastheren stelden hier weinig tegenover: het zocht via René Brinks vaak de lange bal om de voorhoede te bereiken. Grote kansen waren er niet in de openingsfase. En dus was het bijna een half uur wacht voordat de Onstwedders de score openden. Een voorzet van Taco Koudstaal werd verlengd door Gerben Meems, die Peter Orsel bereikte. Met een fraaie halve omhaal zette de aanvaller Onstwedder Boys op een voorsprong.

Alerte Orsel
Enkele minuten later had Meems eenzelfde mogelijkheid, maar zijn poging verdween over het doel. Na de 0-1 kreeg Mussel een uitgelezen mogelijkheid om langszij te komen, toen een voorzet van Wim Wubs collega-aanvaller Lars Hemmes bereikte. Zijn schot werd echter gekeerd door doelman Rein Koudstaal en ook bij de rebound van Roy Breedveld stond Koudstaal paraat. Vijf minuten voor rust verdubbelden de Onstwedders de score. Nadat Peter Orsel eerst zijn meerdere moest erkennen in de nieuwe goalie van Mussel, Joost Hammenga, was het bij een volgende gelegenheid wel raak. Een schot van Gerben Meems leverde een rebound op. Orsel bleek alert en pikte zijn tweede doelpunt van de avond mee.

Brede selectie
In de tweede helft bleef Onstwedder Boys domineren en vielen er geen kansen te noteren voor de thuisploeg. Mussel miste nog een paar spelers en mede op basis van de breedte van de selectie liet dat de uitploeg zien dat het er voorlopig beter op staat dan de Musselkers. De bezoekers verzuimden echter om de score nog hoger te laten oplopen. Er kwamen nog mogelijkheden voor Bert Jan Wilzing, Rutgert Tipker en Peter Orsel, maar de stand bleef zoals deze was.

Trainingskamp
Voor Onstwedder Boys betekende dit de tweede overwinning in de voorbereiding. Vrijdagavond reist de selectie af naar Dalerveen om daar een trainingskamp te beleggen. Mussel kwam vanavond in zowel de breedte als in absolute kwaliteit tekort om Onstwedder Boys pijn te doen, maar zal het komende seizoen ongetwijfeld een nieuwe poging doen om de vijfde klasse te verlaten, zodat er snel weer een echte derby op het programma staat.