Bertjan Smit: “Valthermond kan voor een prijsje gaan”

Officieel rolt de bal weer, wordt er gezegd als het nieuwe seizoen begint met de bekerwedstrijden. De KNVB heeft dit seizoen de zaterdag- en zondagclubs uit de eerste en tweede klasse bij elkaar gevoegd en middels een greep uit de hoge hoed kwam een duel tussen Drenthina en Valthermond op het programma. De zaterdagclub die gepromoveerd is naar de eerste klasse tegen de tweedeklasser die net niet promoveerde.

Van wie mag je dan het beste verwachten? Normaliter zou je Drenthina zeggen. Er zijn heel veel mensen die het zaterdagvoetbal toch hoger inschatten dan het zondag-gebeuren. Daar was hier geen sprake van, want ondanks een 2-0 achterstand won de ploeg van Harris Huizingh alsnog met 2-3. Volgens de trainer is Valthermond dan ook “aardig op weg”.

Na de controle van de spelerspassen zag ik dat trainer Gerrie Benes van Drenthina een plaatsje had ingeruimd voor Ruben Kemperink. Niet als aanvaller, maar als centrale verdediger. Net terug van weer een blessure wellicht de plek om te beginnen. Van korte duur, want twee minuten later verlaat hij wederom geblesseerd het veld. Het zit hem niet mee. Valthermond heeft vanaf het begin de bal en Drenthina vind dat best. Zoekend naar de manier om voorin te geraken is het veelal achterin rondspelen en af en toe het middenveld inspelen. Alleen staat iedereen daar met de rug naar de goal en is het iedere keer weer de bal terug. Nieuwkomer Jens Bulle krijgt zelfs persoonlijke mandekking over het gehele veld. Zijn naam is snel gevestigd blijkbaar.

Dan maar via de vleugels geprobeerd, maar ook via die weg wordt eenzame spits Edwin Drenth niet bereikt. Ach ja, Zlatan zie je ook niet de volle negentig minuten, zullen we maar zeggen. Voetballend komen er geen kansen voor Valthermond. De mogelijkheden die men krijgt, ook in de tweede helft, komen voort uit standaardsituaties. Vooral uit corners komt er gevaar. Maar paal en lat staan in de weg. Drenthina wacht op zijn kansen in de counter. Vooral nummer 10 (Mark Lubbers) is een gevaar voor de verdediging van de blauw-witten. Hij bereid de eerste goal voor, maar had zelf ook moeten scoren. Als het dan ook nog 2-0 wordt voor rust komt de deksel op de neus nog harder aan.

De tweede helft is de controle van de club uit de Kanaalstreek groter, maar vooral ook beter. Al blijven uitgespeelde kansen achterwege, er is meer druk naar voren en Edwin Drenth komt wat vaker in het spel voor. Net als de aansluitingstreffer komt ook de 2-2 uit zo’n spelmoment. De net van een vakantie teruggekeerde Demy te Velde maakt ook nog zijn speelminuten en laat zien hoe je vanaf het middenveld moet staan om directer naar voren te spelen. Zo lijkt het er op dat 2-2 de eindstand zou worden. Ondanks dat Valthermond het laatste kwartier wat aan kracht verliest en Drenthina nog wel probeert om te scoren zou een ieder zich wel verzoend hebben met de uitslag.

Tot vlak voor tijd Rick Schlimback volgens de regels even het veld dient te verlaten voor het behandelen van zijn blessure. Dat is zijn geluk. Op het moment dat hij het veld weer mag betreden komt Valthermond net weer in balbezit. Vanaf de middellijn en geheel vrijstaand kan hij met de bal doorlopen richting strafschopgebied. Vanaf links boogt hij de bal, die ook nog een klein tikkie van richting wordt veranderd, met rechts in de verre hoek zodat hij zijn ploeg de overwinning brengt. De club die het meeste recht had op de overwinning. Alleen blijft het voor een club die met 2-0 voorstaat erg pijnlijk dit nog weg te geven.

Voor Valthermond ligt er misschien wel weer een prijsje in het verschiet. Met misschien wel meer resultaat dan vorig seizoen. We gaan het zien. Eerst een paar bekerwedstrijden afwerken. Die door Drenthina nu wellicht als oefenwedstrijden worden beschouwd en door Valthermond als serieuze kansen worden gezien om een ronde verder te komen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SJS in zwaar weer na verlies tegen CSVC

De cijfers liegen er niet om: drie punten uit tien wedstrijden, waarbij nog geen ...

Terug in de tijd: Stadskanaal legt basis voor promotie

Stadskanaal legde op bezoek bij ZNC de basis voor promotie naar de tweede klasse.