Ter Apel ’96 verrast SC Stadskanaal in openingswedstrijd

ta-stkTer Apel ’96 heeft in de eerste wedstrijd van het seizoen direct voor een verrassend resultaat gezorgd. In de Kanaalstreek-derby tegen SC Stadskanaal, dat wordt gezien als één van de titelkandidaten in de derde klasse C, wonnen de roodhemden met 1-0. Arjan Heeres mocht zich de matchwinner noemen.

Geen sterkhouders
Stadskanaal moest het in de eerste wedstrijd zonder een aantal sterkhouders doen. Denny Feiken en Hidde Jan Hidding ontbraken wegens andere verplichtingen. Ondanks het gemis van een aantal spelers werd Stadskanaal vooraf gezien als de grote favoriet. Stadskanaal wil immers dolgraag promoveren, daar waar Ter Apel na het vertrek van een aantal spelers de lat minder hoog legt.

Gedisciplineerd Ter Apel
Ter Apel startte feller dan de bezoekers uit Stadskanaal. Trainer Henry Goeree had zijn elftal goed geïnstrueerd. De gastheren speelden gedisciplineerd en naar hun mogelijkheden. Wanneer de Ter Apelers de bal veroverden werd meteen de ervaren spits Ron Kuper gezocht. Tot uitgespeelde kansen leidde dit niet, maar ook Stadskanaal wist nauwelijks kansen te creëren.

Sten Vos (r) wordt afgetroefd... (foto: Stoffer Bakker)Sten Vos (r) wordt afgetroefd… (foto: Stoffer Bakker)

Voorsprong
Halverwege de eerste helft kwam Ter Apel verdiend op voorsprong. Middenvelder Heeres mocht ongehinderd vanaf de middenlijn opstomen richting Royce Geerlings, die kansloos werd gelaten. Stadskanaal probeerde het wel, maar teveel spelers haalden niet hun normale niveau. Toch had Stadskanaal voor rust moeten scoren. Spits Jeffrey Bakker faalde oog in oog met de Ter Apeler goalie. Ook had Bakker wellicht een strafschop kunnen krijgen. De snelle spits werd tijdens een dribbel aangetikt, maar besloot door te gaan. Wanneer hij was gaan liggen had de scheidsrechter van dienst de bal waarschijnlijk op de stip gelegd.

Aanvalsspel ontregelen
In de tweede helft startte Stadskanaal scherper dan voor rust. Ter Apel beperkte zich tot verdedigen, maar gezegd moet worden dat Ter Apel dat erg goed deed. Het aanvalsspel van Stadskanaal werd prima ontregeld. Stadskanaal kreeg wel een aantal kansen. Deze kwamen echter niet tot stand uit prachtige aanvallen, maar meer uit scrimmages voor het vijandelijke doel. Hoewel Stadskanaal gezien het spelbeeld misschien een punt had verdiend, bleven de punten in Ter Apel. Iets wat door Ter Apel als een bonus gezien zal worden.