Prima wedstrijd levert Sellingen de eerste punten op

SellingenSellingen heeft haar eerste overwinning van het seizoen geboekt. Op de eigen Barkhoorn ging tegenstander SVBC met 4-1 kopje onder. En de zege was verdiend te noemen. Sellingen heerste de eerste helft en SVBC moest het vooral van lichte plaagstootjes hebben. In de tweede helft werd het verschil vervolgens definitief gemaakt.

Goede kansen
Onder aanvoering van de technisch begaafde Erik-Jan Veerbeek en handenbindertje Ben Bos creëerde de geel-zwarte formatie van nieuwbakken oefenmeester Ronald Sjabbens voor de thee verschillende goede kansen. Halverwege stond het dan ook 2-0 door goals van Rico Boerma en de kleine Ben Bos, die uit een hoekschop prima raak kopte. Dat verschil had nog groter kunnen zijn, maar de 17-jarige Ian de Vrieze miste een grote kans, na een afgemeten voorzet van Rico Boerma.

Ruime marge
Pal na de thee ging Sellingen onverdroten voort. Na een steekbal vanuit het middenveld wist Ian de Vrieze de marge te vergroten. Alleen voor de doelman frommelde hij de 3-0 binnen. Daarna zakte Sellingen terug en moest na dik 55 minuten de 3-1 van Tim Smit incasseren. Even daarvoor bleef Sellinger doelman Marnick Klamer zwaar aangeslagen liggen na een botsing met een SVBC’er. Hij kon na een oplappoging verder.

Erik-Jan Veerbeek was smaakmaker bij Sellingen... (archief-foto)
Erik-Jan Veerbeek was smaakmaker bij Sellingen… (archief-foto)

Eigen rechter
De 3-1 zette SVBC niet verder aan tot grootse daden. Integendeel, na dik een uur spelen maakte Rico Boerma voor een leeg doel zijn tweede van de middag. Sellingen bouwde aan een prachtige aanval via de rechterkant en invaller Jasper Abeln leverde een schitterende voorzet af op Boerma: 4-1. Die klap kwam SVBC niet meer te boven. Davy Geerts reageerde zich af op de enkels van Erik Jan Veerbeek en kwam goed weg met geel. Daarop besloot Ben Bos voor eigen rechter te spelen en greep Geerts even naar de keel. Bos had geluk dat het incident de scheidsrechter ontging.

Opsteker
Na dik 75 minuten kreeg Sellingen de volgende mogelijkheden om de score uit te breiden. Een vrije trap van Veerbeek werd ternauwernood tot corner verwerkt en die hoekschop leverde ook geen goal op. Het bleef bij 4-1 en die uitslag is een opsteker voor de ploeg van trainer Ronald Sjabbens. De eerste zege van het seizoen kwam verdiend tot stand en moet Sellingen nieuw elan geven. Sjabbens heeft met Boerma, Veerbeek, Bos en De Vrieze voldoende goede voetballers om lijfsbehoud in de vierde klasse af te dwingen.