SJS G1 wint Special Olympics evenement Heerenveen!

SJSAfgelopen zaterdag 29 oktober j.l. was het dan zover: de G1 van SJS mocht deelnemen aan het ‘Special Olympics evenement’ in Heerenveen. Al ruim voor de bewuste datum wisten de spelers elkaar te motiveren via de WhatsApp-groep van het team. Dat het toernooi op meer dan een uur rijden van Stadskanaal plaatsvond maakt het alleen maar spannender. Overigens verliep het toernooi geweldig, met de eindoverwinning tot gevolg!

Openingsceremonie
De opening van het toernooi vond plaats in het zwembadstadion van Sportstad Heerenveen, waarbij de zwemclubs in de meerderheid waren, veertien zwemclubs in vijftien categorieën en tien voetbalclubs in twee categorieën. SJS deed mee in de hoogste categorie, ofwel spelers die geringe fysieke en of verstandelijke beperkingen hebben. Tijdens de opening waren de mannen op het juiste moment luid en duidelijk aanwezig toen de stadionspeaker er om vroeg.

00
De SJS-vlag gaat in top in Friesland! (foto’s: Harold Woortman / bartjefoto.nl)

Strafschoppen
Na de opening, muzikaal omlijst en stemmingverhogend met de muziekkapel “Bjusterbaarlijk”, vertrok het team naar de velden van v.v. Nieuweschoot, waarbij er naast het veldvoetbaltoernooi, ook een wedstrijd ‘strafschoppen nemen’ gehouden werd. In tegenstelling tot veel Nederlandse topclubs in de eredivisie is strafschoppen nemen voor SJS G1 geen enkel probleem! SJS won de strafschoppenreeks met overmacht van alle andere teams.

Ongeslagen!
Volledig in ‘the winning mood’ gingen de mannen het toernooi in. SJS won alle wedstrijden, eerst met 2-0 van Bargeres, daarna met 4-1 van Bolsward, vervolgens werd de thuisclub Heerenveensche boys met 6-0 onder de voet gelopen en tenslotte werd de op papier beste club, te weten KidsUnited (de G-groep van FC Groningen) in een spannend duel met 2 -1 verslagen. Vier overwinning en dus toernooiwinst!

Smok van Amber
De prijzen bestonden uit een gouden plak voor elke speler en een echte professionele wedstrijdbal voor het team, maar het belangrijkste was de ‘smok’ en omhelzing met toernooi-miss Amber. Ook de catering was gedurende het toernooi uitstekend geregeld en met geheel voldaan reden de mannen huiswaarts: in de auto zat de stemming zat er vanzelfsprekend goed in.

Tags:

  • Show Comments (0)

  • Harold Woortman

    het was idd een geweldige dag en het gaat in de competitie ook super ik zou zeggen kom es kijken morgen zaterdag 5 november om 12.45 thuis tegen gorecht!

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Haal het spelregelbewijs en voorkom dat je niet meer mag voetballen

Het is belangrijk om het spelregelbewijs te halen, het is nodig om te kunnen ...

Exclusieve FC Kanaalstreek biertafel winnen?

Bij een voetbalwedstrijd hoort een derde helft. En bij een derde helft hoort een ...