Eerst zomervakantie, dan voetballen?

knvb1Samen met amateurclubs gaat de KNVB de mogelijkheid bespreken om het voetbalseizoen 2017-2018 later te beginnen dan de afgelopen seizoenen gebruikelijk was. Vanuit voetballend Nederland werd de vraag opgeworpen waarom het seizoen niet overal na de zomervakantie begint en langer doorloopt. Met het opgestelde voorstel hoopt de KNVB de clubs van dienst te zijn.

Later beginnen, langer door
Door pas volledig na de zomervakantie te beginnen met bekerwedstrijden, denkt de bond dat minder voetballers hun eerste wedstrijd(en) hoeven te missen. Daarnaast kunnen voetballers, trainers, teams én clubs zich beter voorbereiden op de start van de competitie. Als bijkomend voordeel loopt het voetbalseizoen ook langer door, wat betekent dat meer wedstrijden in de lente worden gespeeld, met hierdoor meer kans op mooi weer. Hoe de speeldagenkalender definitief wordt vormgegeven bespreekt de bond de komende periode met verenigingen door heel het land.

Amateurclubs hakken knoop door
In januari gaat de KNVB het land in om de plannen voor te leggen en samen uit te werken. Dit gebeurt op themabijeenkomsten, met clubvertegenwoordigers. Op dit moment wordt uitgegaan van een start van de competitie in het weekend van 23 en 24 september. Het is de insteek om uiterlijk voor 1 februari duidelijkheid te hebben over de speeldagenkalender voor het nieuwe seizoen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Bareveld en Tseard van der Meer verlengen samenwerking

Bareveld en Tseard van der Meer gaan nog een jaar met elkaar door.

Vervolgschema nacompetitievoetbal

De eerste rondes van de nacompetities zitten erop en dus is het verdere verloop ...

FC Kanaalstreek: sinds 9 december 2013…

Exact twee jaar geleden zag FC Kanaalstreek het levenslicht. Nog één keer het artikel waar het ...