Valthermond eenvoudig naar zege

logo_valthermondDe 1-1 ruststand deed wellicht anders vermoeden, maar eigenlijk had Valthermond geen enkel moment problemen met Amicitia VMC. De 4-1 eindstand was nog maar een magere afspiegeling van het krachtsverschil. Zo liet de thuisploeg ongeveer een half dozijn scoringskansen onbenut.

Grootste misser
De eerste gemiste kans was ook direct zo’n beetje de grootste misser. Al in de tweede minuut werd Demy te Velde door Gerwin Meijerink onderuit getikt en scheidsrechter Arends wees naar de stip. De strafschop was echter niet aan Alwin Braakman besteed. De aanvoerder, Theo Gennissen zat niet okselfris op de bank, schoof de bal naast. Een minuut later echter was het alsnog prijs. Na een prachtige aanval via Braakman, Gydo Buurman en Demy te Velde schoof Erik Jan Koers de bal achter zijn eigen doelman.

Mondker kansenfestival
De Groninger gasten konden eigenlijk alleen gevaarlijk worden als Wesley Elzer in het spel betrokken werd. De spits nam na zo’n tien minuten spelen ook de gelijkmaker voor zijn rekening, daarmee balverlies van Stephan de Vries afstraffend. Elzer schoot ook nog eens over het domein van Erwin Timmer, waarna het grote Valthermonder kansenfestival begon. Bart Lutje Schipholt haalde een inzet van Alwin Braakman van de lijn, Demy te Velde schoof voorlangs en Rick Schlimbach zag zijn kopbal ook van de lijn gehaald.  Dit keer schoot Brian Patrick Stevens zijn doelman te hulp.

Jesper de Graaff in duel (Foto's Bennie Schlimback)
Jesper de Graaf in duel (Foto’s Bennie Schlimback)

Twee instanties
Ook in het tweede deel van de wedstrijd ging het missen van kansen vrolijk verder. Jesper de Graaf speelde Gydo Buurman op vijf meter van de goal vrij, maar de aanvaller schoot recht op doelman Ridders. Braakman schoof ook nu in kansrijke positie naast en Lars Baas zag een vrije trap door Ridders gestopt. Diezelfde Lars Baas stond met wederom een vrije trap wel aan de basis van de voorsprong. Rick Schlimbach kopte nu in twee instanties raak. Twee minuten later was het al weer raak. Opnieuw werd Te Velde onreglementair gestuit en opnieuw wees Arends naar de stip. Te Velde zelf schoot raak.

Debuut Dennis Fecken
Nog was de kansenregen niet op. Braakman schoof nog maar weer eens naast en Jens Bulle kopte over voordat hij de 4-1 eindstand op het scorebord schoot. Te Velde was de aangever. In de slotfase mocht B-junior Dennis Fecken nog zijn debuut maken. De 16-jarige luisterde zijn debuut bijna op met een treffer, maar doelman Ribbers tikte zijn vlammend schot tot corner.

Kijken naar boven
Na afloop in de bestuurskamer vond ere-lid Harrie Eling het gunstig dat de ploegen in de onderste regionen allemaal punten hadden laten liggen. “Dit geeft ons even weer wat ruimte,” sprak de voormalig elftalleider. Als door een adder gebeten reageerde Harris Huizingh: “Wij kijken naar boven Harrie, niet naar onderen,” daarmee maar aangevend dat de oefenmeester zeker nog van plan is om een woordje mee te spreken.

Zandstra

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond vergeet optimaal te profiteren van misstap concurrent

Onder prima omstandigheden maakten Valthermond en Sleen er een open duel van. Met name ...

Loon naar werken voor Gieterveen

Gieterveen heeft het geflikt: de groenhemden promoveren dik verdiend naar de vierde klasse! In ...

Richard Wiggers schiet HOC langs Sweel

HOC blijft het verrassend goed doen in de vierde klasse D. De promovendus won ...