Valthermond vergeet optimaal te profiteren van misstap concurrent

logo_valthermondOnder prima omstandigheden maakten Valthermond en Sleen er een open duel van. Met name voor de thee regen de kansen zich aan een. Na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Vos stond er een 2-2 eindstand op het scorebord, waardoor Valthermond niet optimaal profiteerde van het verlies van concurrent Titan.

Door: Arie Weits

Niet mopperen
Al in de beginfase was het Alwin Braakman die Patterick Feiken bediende, maar zijn schot werd door de Slener defensie gekraakt. Aan de andere kant moest doelman Nieck van Klinken handelend optreden op een schot van Derek Slot. Nog binnen de tien minuten namen de bezoekers wel de leiding. Jasper Ruinemans mocht geheel vrijstaand een vrije trap van Arjen Cremers binnen koppen. Kort daarna mocht Valthermond niet mopperen dat Sleen de voorsprong niet verdubbelde. Wouter Eiting was doelman Van Klinken al gepasseerd, maar ging voor eigen succes. Vanuit een moeilijke hoek vond hij het zijnet.

IJzersterk seizoen
Hierna was het vooral Valthermond wat de klok sloeg. Ruinemans haalde een voorzet van Demy te Velde van de lijn, Edwin Drent kegelde een voorzet van Rick Schlimbach naast en ook Gydo Buurman mikte naast de palen. Na ruim twintig minuten kwam daar dan eindelijk de beloning voor de thuisploeg. Theo Gennissen vond Edwin Drenth wiens kopbal via de lat voor de voeten van Rick Schlimbach belande. De aan een ijzersterk seizoen bezig zijnde libero tikte van dichtbij zijn eerste goal voor de Monkers binnen.
Ook na de gelijkmaker bleef Valthermond kansen creëren, maar ontbrak de scherpte. Drenth lobte net naast en de aanvalsleider mikte ook een voorzet van Arjan Leeuwinga naast de goal. In de 32e minuut leek Valthermond de leiding te nemen. Alwin Braakman toverde eveneens een lob uit zijn gevoelige rechtervoet, maar doelman Kristian Ludwig kon nog pareren. De rebound werd door Drenth op de paal getikt, waarna Patterick Feiken verwoestend uithaalde. Ludwig riskeerde lijf en leden door de pegel te stoppen.

Libero Rick Schlimbach, bezig aan een ijzersterk seizoen, viert zijn gelijkmaker. (Foto: Bennie Schlimbach)
Libero Rick Schlimbach, bezig aan een ijzersterk seizoen, viert zijn gelijkmaker. (Foto: Bennie Schlimbach)

Goaltje meepikken
Na de rust zakte het spelpeil en het aantal kansen. Hayri Heling schoot een afgeslagen hoekschop naast en een schot van Drenth werd geblokt. Toch zou de scherpschutter zijn goaltje meepikken. Theo Gennissen bediende de slim uit de dekking weggelopen spits die met links Ludwig kansloos liet. Dit was voor Sleen trainer Johnny Bartels het sein om de luchtmacht naar voren te dirigeren en niet zonder succes. Invaller Jesmer Warmolts vond met een kopbal nog de lat, voordat Wouter Eiting, wederom geheel vrijstaand, de gelijkmaker binnen mocht koppen.

Niet scherp
“Dit soort wedstrijden heb je er bij,” wist Valthermond coach Harris Huizingh. “Ik vond ons voorin niet scherp en verdedigend vergeten we twee keer om onze afspraken na te komen.” Zijn collega Bartels was uiteraard tevreden en wees na afloop op de drie mogelijkheden die zijn ploeg voor de pauze had gehad. Al erkende de oefenmeester ook dat de thuisploeg had verzuimd om de wedstrijd in het slot te gooien.

Foto’s: Bennie Schlimbach

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Verjongd Pekelder Boys speelt gelijk

Door blessures van Ben Becker en Patrick Abee en de schorsing van Dominique Orsel ...

Gehavend Stadskanaal verliest van Heerde

SC Stadskanaal heeft haar tweede opeenvolgende thuiswedstrijd verloren. Zonder de vaste krachten Sten Vos, ...