Gehavend Pekelder Boys houdt stand

pekelder-boys1Pekelder Boys heeft in haar laatste wedstrijd voor de winterstop een verdienstelijk 1-1 gelijkspel behaald tegen middenmoter Bellingwolde. De gehavende ploeg van Hiske de Vries, men moest het stellen zonder de geblesseerden Jorn van Stiphout, Eric Burema en Koos Kuiper en de kersverse vader Dominique Orsel, leek vertrouwen te hebben getanked na de overwinning van vorige week en hield zich knap staande. De puntendeling was daarom een terechte afspiegeling. 

Eén keer strekken
Wel moet gezegd worden dat Pekelder Boys voor rust niet of nauwelijks in de buurt kwamen van het vijandelijke doel. Er viel slechts één kleine kans te noteren, die tot stand kwam door slecht verdedigend werk bij Bellingwolde. Aan de andere kant waren de kansen voor de thuisploeg ook schaars: Zuur moest zich één keer strekken bij een schot in de verre hoek. 

Knappe redding
Het duel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Beide ploegen konden niet de benodigde rust bewaren, met een rommelige eerste helft als resultaat. De grootste kans van het eerste bedrijf was voor Bellingwolde. Vlak voor rust werd een corner slecht verwerkt door Pekelder Boys, waarmee de bal plots voor de voeten van een Bellingwolder viel. Op vijf meter afstand kon hij inschieten, maar door een knappe redding van Zuur bleef de brilstand op het scorebord staan. 

Strafschop
Na de rust leek het erop dat één doelpunt deze middag wel eens de overwinning kon betekenen en daardoor speelden beide ploegen afwachtend, loerend op de kansen die zouden komen. Echter was dit niet de wedstrijd van de grote kansen, waardoor het lang wachten werd. Dat uiteindelijk de openingstreffer van de thuisploeg uit een strafschop viel, was niet erg verrassend: 1-0. 

Meer forceren
Na deze goal kwam de wedstrijd eindelijk los en werd er gestreden voor de punten. De scheidsrechter was hierdoor ook genoodzaakt om een aantal, al dan niet terechte, gele kaarten uit te delen. Pekelder Boys ging meer forceren om de gelijkmaker te kunnen scoren, wat ruimte opleverde voor de thuisploeg. Zij kwamen echter niet tot scoren en ook de rood-witten waren nog niet succesvol in de afronding. 

Vanuit de lucht
Toch viel in de blessuretijd van dit niet hoogstaande duel de gelijkmaker voor Pekelder Boys. Een vrije bal van Lars Roelfsema belandde via het hoofd van Willem Lammerts bij Ricardo Vonk. Laatstgenoemde bedacht zich niet en schoot vanuit de lucht raak in de korte hoek: 1-1. Zo pakten de Pekelders vier punten uit de laatste twee wedstrijden, wat perspectief biedt voor de tweede helft van de competitie. 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

‘Rood’ Musselkanaal steeds dieper in de problemen

Musselkanaal mocht zich opmaken voor de belangrijke wedstrijd tegen concurrent Sleen. Beide ploegen verkeren ...

Onstwedder Boys verslaat Westerwolde

Op sportpark 'De Boskamp' stond gisteravond de derby tussen Onstwedder Boys en Westerwolde op ...

Onstwedder Boys verliest ook van DKB

Een slechte start van de tweede seizoenshelft voor Onstwedder Boys, dat opnieuw fors onderuit ...