Gieterveen het spel, MOVV de punten

GieterveenIn de laatste wedstrijd voor de winterstop heeft Gieterveen een nederlaag geleden tegen het net iets hoger geplaatste MOVV. Dat gebeurde in een wedstrijd die van beide kanten niet heel best was, maar waarin de gastheren de beschikking hadden over Gerhard Offringa: de geblokte aanvaller maakte het verschil.

In de kruising
Eigenlijk was het maar één man die het de Gieterveense defensie lastig maakte. Gerhard Offringa, die enorm belangrijk is voor de thuisclub. Met zijn kracht en balvastheid was hij een plaag voor de laatste linie van de groenhemden. In de eerste minuut was het al raak. Net buiten het strafschopgebied werd een overtreding op Offringa gemaakt. De aanvaller ging zelf achter de bal staan en draaide de bal strak in de kruising: 1-0.

Attente Lugtenborg en Kupers
Hierna ging de wedstrijd qua kansen gelijk op. Gieterveen was, zoals bijna iedere week, voetballende de betere ploeg. MOVV was daarentegen bij iedere spelhervatting gevaarlijk. Zowel corners als inworpen werden strak voor de goal van Lugtenborg gegooid. Op één keer na wist hij echter telkens de bal uit de lucht te plukken. Lugtenborg had geluk dat Bert Kupers bij die ene uitzondering goed oplette en de bal van de lijn haalde.

Mis vanaf de stip
Voor de bezoekers waren er ook een aantal grote kansen te noteren. Voetballend kwamen de groenhemden regelmatig tot ongeveer twintig meter van de goal, maar de schoten gingen meestal over of naast.
Spits De Vries kreeg na ongeveer een half uur een enorme kans. Hij wist de laatste man op snelheid en kracht af te troeven, maar was uiteindelijk te onrustig toen hij oog in oog met de keeper kwam. De grootste kans op een gelijkmaker was op slag van rust. Weerts werd onreglementair onderuit gehaald door de sluitpost van de thuisploeg. Drent schoot daarop zijn strafschop naast de goal, waardoor alleen de goal van Offringa op het scorebord bleef staan.

Goudhaantje Nijhuis
In de tweede helft een vergelijkbaar spelbeeld. Gieterveen bleef wat makkelijker voetballen, maar had moeite met de hechte defensie van de Midwolders. Vlak na rust werd het toch gelijk. Het was, niet verrassend, goudhaantje Jesse Nijhuis die een corner feilloos binnen knikte: 1-1.
Helaas kon Gieterveen niet lang op jacht naar een voorsprong. Een lange bal viel over de laatste linie van de groenhemden waarna Offringa de bal controleerde en zijn geblokte schot voor de voeten van Robbin Blaauw zag vallen: deze had de bal voor het inschieten: 2-1.

Offensief
Gieterveen ging hierna vol op jacht naar de gelijkmaker. Het kreeg hier ook twee enorme kansen toe. De Vries kwam de eerste keer net te laat op een lage voorzet van Post. Bij de tweede keer kreeg hij de bal wel bij Post. Terwijl de keeper al op de grond lag schoot hij de bal net langs de verkeerde kant van de paal.
In de omschakeling was ook de thuisploeg af en toe nog gevaarlijk. Zo kopte Offringa nog een keer op de paal en werd een schot van Blaauw geblokt. Ook een alles-of-niets slotoffensief, met René Nijgh in de spits, leverde weinig meer op. Weerts kreeg nog één mogelijkheid, maar hij kreeg de pass van Nijgh net niet goed mee.