Protos Weering: Borgerder onderonsje in De Koel

PWZHet vermaarde Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi start vanavond. Honderd ploegen strijden op twintig locaties om een plaats in de volgende ronde. In deze volgende ronde, de kwartfinale, is plaats voor ‘slechts’ vijftig ploegen: de nummers 1 en 2 uit iedere poule en de tien beste nummers 3 plaatsen zich.

Tien clubs
De Kanaalstreek is met tien clubs vertegenwoordigd in de eerste ronde. In poule Q nemen EEC, Ter Apel ’96, HOC en Borger het tegen elkaar op. Valther Boys in de enige vreemde eend in de bijt.

Kanjers bij EEC
Volgens Borger-speler Ronald Bulthuis zal het een spannende avond worden: “Ik denk dat HOC, Borger en Ter Apel aardig aan elkaar gewaagd zullen zijn. Maar EEC heeft met Harjo van der Valle en Jasper Lubbers twee kanjers in het veld staan.” Borger, dat vorig jaar al in de eerste ronde werd uitgeschakeld treft in Ter Apel een ploeg die vorig jaar de halve finale haalde. Dat deed het overigens wel met een nagenoeg andere ploeg.

Trainers
“Wij hebben het voordeel dat een aantal jongens ook regulier zaalvoetbal speelt.”, aldus Bulthuis, die vertrouwen heeft in een goede afloop: “We hebben ter voorbereiding nog een onderling toernooi gespeeld, dus ook de niet-zaalvoetballers hebben al kunnen wennen.” Saillant detail: vier van de vijf clubs hebben een trainer die woonachtig is in Borger. Alleen Henri Goeree van Ter Apel woont niet in het dorp aan de N34.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Vacature bij SJS

Het succes van het G-voetbal stijgt SJS bijna boven het hoofd. Het aantal G-voetballers ...

Gasselternijveen in het nieuw

Het eerste elftal van v.v. Gasselternijveen werd onlangs compleet in het nieuw gestoken door hoofdsponsor ...