Protos Weering: Kan Ter Apel opnieuw verrassen?

PWZHet vermaarde Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi start vanavond. Honderd ploegen strijden op twintig locaties om een plaats in de volgende ronde. In deze volgende ronde, de kwartfinale, is plaats voor ‘slechts’ vijftig ploegen: de nummers 1 en 2 uit iedere poule en de tien beste nummers 3 plaatsen zich.

Tien clubs
De Kanaalstreek is met tien clubs vertegenwoordigd in de eerste ronde. In poule Q neemt Ter Apel ’96 het op tegen Kanaalstreek-genoten HOC, EEC en Borger. Valther Boys maakt de poule compleet. Ter Apel ’96 staat voor de lastige opgave om de vorige deelname te verbeteren.

Hakken
Lastig, want de rood-zwarten haalden vorig jaar namelijk de halve finale. En dat deed het met een bijna volledig andere selectie dan de huidige. Ron Kuper is één van de mannen die niet meer van de partij is: “Ik doe niet mee omdat ik de veldcompetitie belangrijker vind.” Maar dat is volgens de sterkhouder niet de enige reden. Want Kuper geeft aan dat hij tijdens een avondje zaalvoetbal veel last van zijn hakken krijgt: “Ik vind het heel jammer om Protos Weering over te slaan, maar soms moet je een verstandige keuze maken.”

Jong en gretig
Kuper zal de verrichtingen van zijn ploeggenoten wel met veel belangstelling volgen: “Van het team van vorig jaar doen alleen Bernd-Jan Herbers en Jeroen Schoonbeek mee. Vier spelers komen niet meer uit voor Ter Apel en Daan Stam zit een jaar in het buitenland voor zijn studie.” Toch denkt Kuper dat Ter Apel de eerste ronde wel zal overleven: “Dit jaar staat er een jong, technisch sterk én gretig team. De eerste ronde moeten we door kunnen komen!”

Ofichem

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

TransferTalk: Borger zwaait zevental uit, Valthermond heeft trio binnen

SV Borger heeft na afloop van de laatste competitiewedstrijd tegen Achilles 1894 zeven spelers ...

Buinerveen stelt nieuwe hoofdtrainer aan

Buinerveen heeft Denny Feiken aangesteld als nieuwe hoofdtrainer.

Veelerveen en Jordin Louwes zetten samenwerking voort

Veelerveen en Jordin Louwes zijn ook in het seizoen 2024/2025 aan elkaar verbonden.