Harm Bolk: “SETA kan stunten tegen Mussel”

De Kanaalstreek-derby van aanstaande zaterdag tussen SETA en Mussel wordt een bijzonder duel voor SETA-trainer Harm Bolk. De oefenmeester stapt na het huidige seizoen namelijk over naar ‘De Mussel’, waar hij aan de slag gaat als Jeugd Voetbal Coach en assistent van de nieuwe hoofdtrainer Jan Veenhof. Bolk geeft de punten echter niet cadeau aan zijn toekomstige club: “Ik hoop dat we de punten in eigen huis houden!”  

Positief gebleven
De 43-jarige Bolk is bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer en het begin was veelbelovend. De Musselkanaalsters begonnen met twee overwinningen, maar daarna ging het al vlot minder. Net als bij vele andere amateurclubs waren blessures hiervan de hoofdoorzaak, zegt Bolk: “Na een hele goede voorbereiding en een goede start van de competitie, hadden we na drie wedstrijden al zes spelers in de lappenmand. Dit is voor een kleine club als SETA niet op te vangen. Echter ben ik altijd positief gebleven, want wanneer we compleet zijn kunnen we van iedereen punten pakken.”

SETA-trainer Harm Bolk gaat volgend seizoen aan de slag bij SV Mussel…

Bolk bepaald
En dat blijkt, want afgelopen weekend werd er bijvoorbeeld met 4-2 gewonnen van Veendam 1894. Willy Kral, onlangs aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van SETA en momenteel als speler actief, was deze middag twee keer trefzeker. Een bijzondere situatie, zou je denken, maar Bolk is heel duidelijk over de rolverdeling: “Er zijn geen twee kapiteins op één schip. Willy is gewoon een speler net als ieder ander. Ik ben momenteel nog steeds hoofdtrainer dus ik bepaal wat er gaat gebeuren.”

Veel leren
Volgend seizoen wacht Bolk dus een nieuwe uitdaging in Mussel, waar hij in het verleden ook actief was als speler. Hier treft hij hoofdtrainer en oud-profvoetballer Jan Veenhof, voor hem geen onbekende: “Ik ken Jan als mijn docent tijdens de opleiding Oefenmeester 3. Een belangrijk punt in mijn keuze voor Mussel is dat ik assistent word van Jan, omdat ik veel van hem kan leren.” Gezamenlijk zijn de twee heren verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van de club, waarbij Bolk zich voornamelijk gaat richten op de jeugd.

Zo hoog mogelijk
Mussel hoopt dit vanuit de vierde klasse te kunnen doen, maar dan moeten de roodhemden dit seizoen wel promoveren. De Musselkers liggen nog op koers voor de nacompetitie en mogen dus eigenlijk geen punten laten liggen tegen SETA. Hoewel promotie van Mussel voor Bolk ook aantrekkelijk is, gaat hij voor een stunt met zijn huidige club: “Ik ben nu nog werkzaam bij SETA en wil hier het uiterste eruit halen door zo hoog mogelijk te eindigen. Dit ben ik de club ook verschuldigd want ik heb hier een mooi en leerzaam jaar gehad!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond O23 wint eerste duel in beloftencup van SJS O23

Valthermond O23 pakte de eerste zege in de FC Kanaalstreek O23 Beloftencup en deed ...

Sprookje Alteveer duurt voort

Het sprookje voor Alteveer duurt maar voort. Ook na vijf wedstrijden is de geel-zwarte ...

Gieterveen maakt half dozijn vol

Gieterveen heeft goede zaken gedaan om de plaatsen in de top van competitie 5E. ...