Valthermond wint ook van koploper FC Assen

Voorlopig staat er in 2017 nog geen maat op Valthermond. Vier keer traden de Monkers in competitieverband aan en vier keer kon men drie punten bijschrijven. Tel daar de twee winstpartijen van voor de winterstop bij op en je komt op een fraaie serie van zes overwinningen op rij.

Zege verdiend
Ook tegen koploper FC Assen trok Valthermond aan het langste eind. Op basis van de eerste helft was de zege ook verdiend, al drongen de Assenaren na de pauze lang aan. Het begin was duidelijk voor de thuisploeg en na vier minuten spelen kon het thuispubliek al juichen. Theo Gennissen stuurde Demy te Velde diep, maar die struikelde niet voor het laatst deze middag over de bal. Jens Bulle pikte attent op en zijn voorzet werd door Edwin Drenth achter doelman Morten Otto geschoten. Otto bleef de zaak wel meester op een schot(je) van Koen van Schaik.

Edwin Drenth heeft de ban gebroken voor Valthermond… (foto’s: Kees Rustenhoven)

Van de lijn
Topschutter Dzenan Sarkinovic, verder uitstekend bespeeld door Tom Meijers, leek voor de Drentse hoofdstedelingen wat terug te doen, maar Erwin Timmer keerde, met behulp van de paal, de kopbal van de Asser aanvalsleider. Aan de andere kant had Tom Meijers pech dat Camiel Sewuster zijn kopbal van de lijn kopte.

Geen blessurebehandeling
Na wat afstandsschoten van opnieuw Sarkinovic en Faisel Rhabi verdubbelde Valthermond de score. Waar heel Assen wachtte op het uitspelen van de bal om een blessurebehandeling van Sewuster mogelijk te maken, bediende Theo Gennissen ploeggenoot Koen van Schaik die simpel binnen schoof.

Koud kunstje
Koud uit de kleedkamer was daar de aansluitingstreffer voor de gasten. Stefan Arendsen liet zich kinderlijk eenvoudig door Mustaphe Mansaray van de bal zetten, waarna het voor Tim de Winter een koud kunstje was om de 2-1 aan te laten tekenen. FC Assen rook bloed en bleef zoeken naar de gelijkmaker. De blauw-witte defensie, onder aanvoering van de foutloos spelende Lars Baas, bleef echter overeind al hadden ze geluk dat Mansaray vanaf elf meter slechts de lat trof. In de counter verzuimde Valthermond om de wedstrijd definitief te beslissen. Zowel Te Velde als Drenth mikten voorlangs.

Top weekend
Doordat ook nummer twee Raptim verloor is het nu ongekend spannend in de top van de ranglijst. FC Assen, Valthermond, Germanicus, Raptim en Rolder Boys ontlopen elkaar bijna niets. Met zaterdagavond de wedstrijd tussen Germanicus en Valthermond en zondagmiddag Rolder Boys tegen FC Assen kan men het komende weekend gerust spreken van een top-weekend.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Buinen speelt knap gelijk tegen koploper Alteveer in doelpuntrijk duel

Buinen kon een riante voorsprong niet vasthouden, maar kwam in de slotfase nog knap ...

EEC laat geen spaan heel van Buinerveen

EEC walste donderdagavond over Buinerveen heen en maakte een half dozijn aan doelpunten.

SPW niet langs tiental Roswinkel

Kersverse vierdeklasser SPW speelde haar eerste officiële duel van het seizoen tegen SC Roswinkel. ...