Geflatteerde nederlaag voor Musselkanaal

Zo groot als het verschil op het scorebord was tussen Musselkanaal en Zwartemeer, zo groot waren de verschillen op het veld allerminst. Waar Musselkanaal voor de thee op basis van strijdlust de bovenliggende partij was, zonder gevaarlijk te worden, vertaalde Zwartemeer haar overwicht in de tweede helft wel in goals: 5-0.

Weinig kansen
In de eerste helft bakten beide ploegen er voetballend vrij weinig van. Na een half uur spelen wist Zwartemeer één van de schaarse kansen te benutten: Melroy Hemme zag zijn voorzet met wat geluk bij Gezim Luli komen, die na een scrimmage het laatste tikje kon geven. Eén keer kwam Musselkanaal gevaarlijk voor doelman Verschoor, maar deze kans werd niet benut.

Gemiste elfmeter
Na de thee ging Musselkanaal op jacht naar de gelijkmaker en meer. Zwartemeer werd vastgezet op de eigen speelhelft, maar opnieuw konden de groenhemden niet tot scoren komen. Zelfs vanaf de stip lukte dat niet: Jordy Oost miste de strafschop. Kort na dit moment besliste Zwartemeer het duel, door via Melroy Hemme de 2-0 te maken.

Geknakt
Het vertrouwen op de goede afloop was verdwenen bij de bezoekers en dit gaf de zwart-gelen de mogelijkheid om verder uit te lopen. Via Martijn Weinans, Maurice Heine en Firat Yildiz kwam er een geflatteerde 5-0 op het wedstrijdformulier te staan. Musselkanaal blijft door de nederlaag op de twaalfde plaats staan: nacompetitie dreigt.