Stadskanaal pakt in slotfase de volle buit tegen Lemelerveld

Stadskanaal ging in de slotfase alsnog met de zege aan de haal tegen Lemelerveld.

Foto Stoffer Bakker: Roy Tolner op weg naar de gelijkmaker.

Stadskanaal heeft zich goed hersteld van de nederlaag tegen Rolder Boys. Op bezoek bij Lemelerveld won het met 1-2 na een vroege 1-0 achterstand. De zege zorgde ervoor dat de Knoalsters ten koste van de Lemelervelders opschoven naar de tweede plek achter koploper Dalfsen.

De openingsfase was voor de thuisploeg , die in het eerste kwartier het betere van het spel had. Dat leverde ook de 1-0 op voor Lemelerveld. Jeroen Exel passeerde doelman Royce Geerlings met een zuiver schot. Stadskanaal liet zich echter niet van de wijs brengen en gedurende de wedstrijd ging het initiatief steeds meer naar de bezoekers. Doelman Rik Ramaker werd dan ook wel op de proef gesteld, maar voor rust kwam Stadskanaal niet meer tot scoren.

Goudhaantje Vos

Na rust voerde Stadskanaal de druk steeds verder op en de thuisploeg was alleen nog maar aan het tegenhouden. De gelijkmaker zat er dan ook aan te komen en die volgde een kwartier voor tijd via Roy Tolner. Daarna ontspon zich nog een zeer boeiende slotfase, waarin beide teams kansen kregen op de overwinning. Uiteindelijk werd Sten Vos het goudhaantje aan de kant van Stadskanaal, want de aanvaller schoot drie minuten voor tijd zijn elftal naar een 1-2 overwinning.

Foto’s Stoffer Bakker: Lemelerveld – Stadskanaal