TransferTalk: keeper van Buunerdrome naar Esserberg

Een aderlating voor Nieuw Buinen, maar een mooie stap voor Robert Smit. Zo kan de overgang van de doelman van de eersteklasser naar Be Quick 1887 het beste worden omschreven. Na vier seizoenen was het volgens de 24-jarige Smit tijd om een volgende stap te maken in zijn ontwikkeling: “Er zijn in de regio niet veel clubs die hoger spelen, dus dit was voor mij het meest logische vervolg.”

Ontwikkelen
En dus gaat Smit zijn wedstrijden volgend seizoen op de vermaarde Esserberg spelen. In de Derde Divisie: “Een geweldige uitdaging is dat voor mij. Ik ben overtuigd dat ik me bij Be Quick nog meer en sneller kan ontwikkelen als keeper. Iedere training zal voor mij een moment zijn waarop ik moet laten zien dat ik het niveau aan kan.”

Veel plezier
Wanneer we de goalie vragen terug te blikken op zijn tijd bij Nieuw Buinen, dan is hij vol lof: “Ik heb enorm veel plezier gehad, fantastische mensen leren kennen én mijzelf ontwikkeld als keeper.” Naar eigen zeggen waren de oranjehemden echter bekend met de ambitie die Smit heeft: “Iedereen weet dat ik het maximale uit mijzelf wil halen. Bij Be Quick, waar de randvoorwaarden perfect geregeld zijn, kan dat.”

Concurrentie
Overigens moet Smit nog wel de strijd met Frank Schilstra aan: “Bart Woering vertrekt naar ACV, waardoor de plek onder de lat vrijkomt. Samen met Frank moet ik uit gaan vechten wie de nummer één wordt. Ik kan alleen maar zeggen dat ik nu al zin heb in het nieuwe seizoen!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Trainer/Trainster gezocht voor ST Valthermond/HOC MO19

ST Valthermond/HOC is op zoek naar een trainer/trainster voor de MO19

Kampioenschap én tassen voor BBC/Borger A1

De A-junioren van SJO BBC/Borger wonnen onlangs met 3-0 van Zwartemeer en mochten zich ...

Zaalvoetballers vanaf seizoen 2021/2022 verplicht om scheenbeschermers te dragen

Zaalvoetballers zijn vanaf komend seizoen verplicht om scheenbeschermers te dragen.