TransferTalk: keeper van Buunerdrome naar Esserberg

Een aderlating voor Nieuw Buinen, maar een mooie stap voor Robert Smit. Zo kan de overgang van de doelman van de eersteklasser naar Be Quick 1887 het beste worden omschreven. Na vier seizoenen was het volgens de 24-jarige Smit tijd om een volgende stap te maken in zijn ontwikkeling: “Er zijn in de regio niet veel clubs die hoger spelen, dus dit was voor mij het meest logische vervolg.”

Ontwikkelen
En dus gaat Smit zijn wedstrijden volgend seizoen op de vermaarde Esserberg spelen. In de Derde Divisie: “Een geweldige uitdaging is dat voor mij. Ik ben overtuigd dat ik me bij Be Quick nog meer en sneller kan ontwikkelen als keeper. Iedere training zal voor mij een moment zijn waarop ik moet laten zien dat ik het niveau aan kan.”

Veel plezier
Wanneer we de goalie vragen terug te blikken op zijn tijd bij Nieuw Buinen, dan is hij vol lof: “Ik heb enorm veel plezier gehad, fantastische mensen leren kennen én mijzelf ontwikkeld als keeper.” Naar eigen zeggen waren de oranjehemden echter bekend met de ambitie die Smit heeft: “Iedereen weet dat ik het maximale uit mijzelf wil halen. Bij Be Quick, waar de randvoorwaarden perfect geregeld zijn, kan dat.”

Concurrentie
Overigens moet Smit nog wel de strijd met Frank Schilstra aan: “Bart Woering vertrekt naar ACV, waardoor de plek onder de lat vrijkomt. Samen met Frank moet ik uit gaan vechten wie de nummer één wordt. Ik kan alleen maar zeggen dat ik nu al zin heb in het nieuwe seizoen!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Kanon van de Kanaalstreek

FC Kanaalstreek houdt in het seizoen 2014 – 2015 een lijst van doelpuntenmakers bij. Aan het ...

Onstwedder Boys naar finaledag Indoor Soccer toernooi

Onstwedder Boys is er gisteravond in geslaagd om zich te plaatsen voor de algehele ...

Speelschema + Uitslagen JT Kanaalstreek

Gedurende een week een zal door het Jeugdteam Kanaalstreek worden gestreden om de Italy International ...