FC Meppel winnaar van Noordlease/Heigro Cup

FC Meppel is de opvolger van SC Stadskanaal geworden als titelhouder van de Noordlease/Heigro Cup. Op sportpark ‘De Planeet’ bleven de Meppelers het organiserende Klazienaveen voor. Het onttroonde SC Stadskanaal eindigde op een derde plaats, Titan sloot de rij, met vijf punten uit zes wedstrijden.

Toernooiwinnaar FC Meppel…

Hele competitie
De organisatie van de beloftencompetitie werd op de wedstrijddag geconfronteerd met een nieuwe tegenvaller. Door trieste omstandigheden zag ook Zwartemeerse Boys af van deelname. Een geval van overmacht, maar bovenop alle eerdere afzeggingen kan geen andere conclusie getrokken worden dan dat er sprake was van een gedevalueerd toernooi. Doordat vier ploegen resteerden, werd gekozen voor het afwerken van een volledige competitie.

Terugval Stadskanaal
Halverwege de competitie leek SC Stadskanaal op weg te zijn naar prolongatie. Onder meer door drie goals van Jeffrey Bakker hadden de in het rood spelende Knoalsters zeven punten verzameld. Maar toen alle wedstrijden gespeeld waren, stonden deze zeven punten nog steeds op het scorebord. Een puntenaantal waarmee de ploeg van Robert Oosting ‘slechts’ derde werd.

Diesel uit Meppel
Wat dat betreft deed FC Meppel het een stuk beter. Trainer Robert Knoll zag dat zijn ploeg in de eerste drie wedstrijden niet tot een overwinning kwam. Maar de Meppelers bleven wel ongeslagen en dus was men nog niet uitgeschakeld voor de titel. Drie overwinningen met het minimale verschil (1-0) later werd dat onderstreept: de envelop met inhoud én de eindzege in de Noordlease/Heigro Cup was een prooi voor de zaterdagclub.

Uitslagen Noordlease/Heigro Cup

SC Stadskanaal Klazienaveen 2-1
FC Meppel Titan 1-1
Titan SC Stadskanaal 0-2
Klazienaveen FC Meppel 1-1
Titan Klazienaveen 0-1
SC Stadskanaal FC Meppel 0-0
       
Klazienaveen SC Stadskanaal 2-1
Titan FC Meppel 0-1
SC Stadskanaal Titan 0-1
FC Meppel Klazienaveen 1-0
Klazienaveen Titan 0-0
FC Meppel SC Stadskanaal 1-0

Eindstand Noordlease/Heigro Cup

FC Meppel 6 – 12 (5-2)
Klazienaveen 6 – 8 (5-5)
SC Stadskanaal 6 – 7 (5-5)
Titan 6 – 5 (2-5)
  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Vanaf 11 april geen uitstel meer mogelijk vanwege corona

De KNVB heeft besloten dat wedstrijden niet meer vanwege corona mogen worden afgelast.

Tussenstand FC Kanaalstreek Amateurtoto 2021/2022 na speelronde 4

Tussenstand van de FC Kanaalstreek Amateurtoto 2021/2022 na speelronde 4

Trainerscarrousel

Overzicht van de trainers die blijven of vertrekken bij de clubs in de Kanaalstreek.