Sten Vos kijkt uit naar de tweede klasse

SC Stadskanaal was het vorige seizoen één van de ploegen die tot de laatste dag van de nacompetitie in actie kwam. De blauwhemden sloten de voetbaljaargang uiteindelijk af met de zo vurig gewenste promotie naar de tweede klasse. In de voorbereiding op de rentree in die klasse kruist de ploeg van Rick Slor vanavond de degens met Muntendam. Sten Vos blikt vooruit.

Oude bekende

Volgens de flankflitser, die in de promotiewedstrijd van zijn ploeg een prominente rol speelde, komt de wedstrijd erg snel: “We hebben nog maar één keer getraind, maar een wedstrijd spelen vind ik altijd leuker dan trainen, dus kom maar op!” Ook het feit dat Muntendam de tegenstander is, is wat Vos betreft interessant. Het is namelijk de ploeg waar de Knoalsters in de eerste ronde van de nacompetitie mee afrekende.

Basis leggen

Het zal de aftrap zijn van een voorbereiding waarin meerdere oefenwedstrijden zijn ingepland: “We spelen nog tegen eersteklasser Noordster, maar ook tegen vierdeklasser WKE.” Overigens vermoed Vos dat de basis vooral gelegd gaat worden op het trainingsveld: “De komende periode gaan we drie keer per week trainen.”

Spierpijn

Uiteraard ontkomt Vos niet aan het maken van een doorkijkje naar zijn eerste seizoen in de tweede klasse: “Handhaving is het eerste doel. Alles wat we meer meepakken is bonus. Ik heb er vreselijk veel zin in, want veel tegenstanders zijn nieuw voor me.” De aanvaller besluit door te stellen dat het seizoen wat hem betreft mag beginnen: “Die eerste training heeft me flink spierpijn opgeleverd, dus tijd om vooruit te kijken!”

Foto: Stoffer Bakker

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Bedrijf in beeld!

FC Kanaalstreek biedt bedrijven de mogelijkheid om vanaf komend seizoen bij hun favoriete club ...

Indelingen topcompetities zaalvoetbal bekend

De indelingen van de topcompetities in het zaalvoetbal zijn bekend.

Oefenwedstrijden dinsdag 26 januari

SV Mussel – Bareveld 1-1 FC Ter Apel ’96 – Pekelder Boys 5-1 SC ...