HOC koploper na eerste speelronde

Koploper na de eerste speelronde: een mooi begin van het seizoen voor HOC. Op bezoek bij Zwartemeerse Boys werd er met 0-5 gewonnen, terwijl men vorig seizoen in eigen huis nog van hen verloor. Komend weekend komt Schoonebeek op bezoek, dat ook haar eerste duel wist te winnen.

Sander Marissen was twee keer trefzeker vanaf de stip (Foto: archief)

Onreglementair gevloerd

De gasten begonnen sterk en geconcentreerd aan de seizoensopening en hielden de bal gemakkelijk in de ploeg. Hieruit ontstond in de zesde minuut een goede aanval en het was de rappe Richard Wiggers die de defensie zijn hakken liet zien. Hij werd vervolgens onreglementair gevloerd binnen de zestien en het was specialist Sander Marissen die HOC op 0-1 zette.

Blessure Gerben Beek

Een vroege achterstand voor de thuisploeg, dat hierna de mouwen opstroopte en fysieker ging spelen. Dit leverde Gerben Beek een blessure op, na een overtreding die niet eens bestraft werd. Na 35 minuten moest HOC-keeper Nieborg tot het uiterste gaan om de gelijkmaker te voorkomen, waarna Jelle Siekman vlak voor rust de marge op twee bracht na een steekpass van Paul Kamphuis.

Tweede penalty Marissen

Met deze 0-2 voorsprong had de ploeg van Jans Spiegelaar na rust weinig meer te duchten van de gastheren en het was wederom Marissen die vlak na rust vanaf de stip de 0-3 liet aantekenen. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en was het eenrichtingsverkeer. Ondanks dat HOC slecht om sprong met de kansen werd de score via Richard Wiggers en Bas Niezing nog wel opgevoerd naar 0-5.