Stadskanaal doet zichzelf tekort in Dedemsvaart

In de aanloop naar de Kanaalstreek-kraker van volgend weekend hebben zowel Valthermond als SC Stadskanaal punten laten liggen. De Mondkers speelden gelijk, de Knoalters gingen met 3-0 onderuit in Dedemsvaart. Extra domper was het uitvallen van Robert Oosting, die een voetblessure opliep.

Foto’s: Stoffer Bakker

Falende flankflitsers

In de eerste helft viel er weinig te beleving in Dedemsvaart. Op het middenveld werden veel duels uitgevochten en veel goed uitgespeelde kansen konden niet genoteerd worden. Sten Vos en Jeffrey Bakker kregen voor de thee beiden een goede kans, maar de flankflitsers faalden in de afwerking. In de slotminuut deed de thuisploeg het beter: zij scoorden de 1-0.

Geen succes

Kort na de thee gooide Dedemsvaart de wedstrijd in het slot door de 2-0 te scoren. Stadskanaal kreeg daarna een paar mooie kansen, maar de goalie van de thuisploeg en de paal stond succes in de weg. De zwakke momenten rond de rust gingen daardoor steeds zwaarder wegen. In de slotfase werd de eindstand op 3-0 bepaald: een schot vanaf de eigen helft verraste doelman Koster.