Valthermond steelt punt in Emmeloord

Valthermond trainer Bart Hartman bood na afloop in de Emmeloordse bestuurskamer zijn excuses aan: ”We hebben hier een punt gestolen,” meldde de coach en daar was geen woord van gelogen.

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Foto’s: Bennie Schlimback

Twee stappen te laat

Was het de lange busreis, het kunstgras, overschatting van eigen kunnen, onderschatting van de tegenstander of toch gewoon een off-day? Feit is dat Valthermond eigenlijk het gehele duel overal twee stappen te laat was en uiteindelijk het meest tevreden mocht zijn met de puntendeling.

Uit het niets

Al in de vijfde minuut gaf Emmeloord de eerste waarschuwing. Emiel de Vries vond met een splijtende pass de weggelopen Bas Tabak. Erwin Timmer bracht redding. Nadat Gerke Schaap nog eens naast had geschoten was daar uit het niets de voorsprong van de bezoekers. Alwin Braakman vond Demy te Velde en alleen voor doelman Ruben Doorn miste de aanvaller niet.

Reddende engel

Daarna was het weer Emmeloord wat de klok sloeg. Emiel de Vries was twee keer kansrijk, Gerke Schaap kogelde een vrije trap op de paal en Harm van Wieren kwam niet verder dan een slap rollertje. Ondanks het overwicht voor de gastheren had Demy te Velde nog voor de pauze Valthermond in veilige haven kunnen schieten. Doorn was echter tot twee keer toe de reddende engel.

Natrappende beweging

Het eerste speldenprikje in de tweede helft was weliswaar voor Valthermond, Rick Schlimback vond het zijnet, maar hierna moest Timmer weer reddend optreden. Een inzet van wederom De Vries keerde de doelman met de voet. Kort hierop mocht Timmer niet mopperen dat scheidsrechter Stundebeek een natrappende beweging onbestraft liet.

Strafschop Emmeloord

Nadat ook Edwin Drenth verzuimde om de tweede Monker treffer te noteren viel de verdiende gelijkmaker. De voorzet was van Gokhan Pala en Emiel de Vries schampte de bal achter Timmer. Toen even later Stundebeek, na hands van Maikel Platje, naar de strafschopstip wees en Pala de thuisploeg op voorsprong schoot leek een nederlaag voor Valthermond onafwendbaar.

Vroegtijdig douchen

Edwin Drenth tikte echter van dichtbij de 2-2 op het bord. Emmeloord had in het restant pech dat zowel Rik Beekman als Harm van Wieren slechts de deklat raakten. Rick Schlimback boorde zichzelf de derby tegen Stadskanaal nog door de neus. De back trok de doorgebroken Rik Beekman naar de grond en mocht vroegtijdig gaan douchen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Musselkanaal verliest van koploper Raptim

Musselkanaal verloor ook de tweede thuiswedstrijd van het seizoen en moet daardoor voorlopig een ...

Remontada Nieuw Buinen levert belangrijke driepunter op tegen ASVB

Nieuw Buinen maakte een spectaculaire comeback in de wedstrijd tegen ASVB en boekte een ...

EEC legt De Treffer ’16 over de knie

In een duel dat steeds roder kleurde heeft EEC stevig uitgehaald in de richting ...