Enkelbreuk houdt Knoalster aanvoerder aan de kant

Op veel animo om de aanvoerdersband van SC Stadskanaal over te nemen zal trainer Rick Slor niet hoeven te rekenen. Want nadat de eerste eigenaar van het kleinood, Robert Oosting, een gebroken teen opliep, is het leed voor zijn opvolger mogelijk nog groter: Jordy Geerlings brak in de wedstrijd tegen Heerde zijn enkel. De onverzettelijke verdediger zal lang uit de roulatie zijn.

Afgebroken

Tot de winterstop zal Geerlings hoe dan ook niet in actie komen. Na onderzoek in het ziekenhuis in Stadskanaal is het been van Geerlings namelijk in het gips gezet: “Er is een stukje bot tussen het enkelgewricht en het kuitbeen afgebroken.”

Trappen

Dat gebeurde volgens de onfortuinlijke verdediger bij het wegtrappen van de bal: “Een speler van Heerde trapte op hetzelfde moment ook tegen de bal.” Geerlings moest daarna de strijd staken, maar zag zijn ploeggenoten wel een zwaarbevochten 0-1 over de streep trekken. “De enkel werd wel direct erg dik, dus meldde ik me toch maar bij de huisarts.”

Maanden ‘out’

Als gezegd, de enkel is nu in het gips gezet: “In eerste instantie voor een week. Dan worden er opnieuw foto’s gemaakt en wordt bepaald wat het vervolg van de behandeling is. Ik wil zo snel mogelijk weer in de baan, maar we moeten nog maar even bekijken wat realistisch is.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Voorbeschouwing 8 & 10 april

De zomertijd is ingegaan en de competities lopen richting het einde. Een zekerheid die ...

Blik op 2L: Helpman en WKE ’16 niet in actie

De competitiewedstrijd tussen Helpman en WKE '16 gaat niet door. De club uit Emmen ...

Voetbaltrainingen voor thuis

Voetbaltrainingen om voetbalfit te blijven, aangeboden vanuit de KNVB.