Valthermond pakt periodetitel na jongensboek

“Dit lijkt wel een jongensboek,” stamelde Edwin Drenth in de armen van een dolblije Valthermond bestuurder. “Hier doe je het allemaal voor.” Het was me het weekendje dan ook wel voor de Valthermondse aanvalsleider.

Post Image
Post Image
Post Image

Winnende treffer

Vrijdagavond reed hij na een ziekenhuisbezoek met hoogzwangere vriendin Anne zijn auto total loss, zaterdagnacht werd zoon Damiën geboren en de jongste telg was amper twaalf uren oud of papa schoot de winnende treffer achter Erica doelman Joost Schrik. Een treffer die, zo later bleek, ook meteen goed was voor het binnenhalen van de eerste periode.

Treffer afgekeurd

Valthermond startte furieus in de wedstrijd tegen Erica. Binnen de minuut was de eerste kans een feit. Jens Bulle tikte een voorzet van Jesper de Graaf echter naast. Amper twee minuten later passeerde Demy te Velde Schrik wel, maar de topscorer zag zijn treffer wegens buitenspel afgekeurd worden. Schrik kwam ook als winnaar uit de bus in een rechtstreeks duel met Maikel Platje. De kleine stofzuiger werd knap vrijgespeeld door het duo Drenth-Te Velde.

Op de lat

Hierna verstomde de Monker dadendrang iets en konden ook de bezoekers aanvallend iets brengen. Erwin Timmer had geen moeite met een schotje van Pelle de Vries. Meer moeite had de doelman op een vrije trap van Rick Tubben, maar bekwaam werd de hard ingeschoten vrije trap uit de doelmond geranseld. Tussendoor zag Demy te Velde nog een voorzet op de lat belanden.

Verdiende voorsprong

Kort na de thee was daar dan eindelijk de verdiende voorsprong voor Valthermond. Jens Bulle ontfutselde Rick Tubben de bal en bediende vervolgens Te Velde op maat. Schrik was kansloos. Lang konden de Mondkers niet van deze voorsprong genieten, want een afgeslagen corner werd door Pelle de Vries binnen geschoten.

Periode een feit

Via de reeds gememoreerde treffer van Edwin Drenth trok Valthermond de winst vervolgens naar zich toe en verzuimden de blauw-witten om het duel vroegtijdig in het slot te gooien. Iets wat onder andere diezelfde Drenth zich aan mocht rekenen. Niemand die daar in het Valthermond-kamp later om maalde. Door het puntverlies van Dedemsvaart en Heerde was winst van de eerste periode een feit.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

HOC wint nipt van SVV ’04

HOC boekte een nipte zege op SVV '04, maar deed daarmee goede zaken voor ...

GKC start met klinkende zege op Veelerveen

GKC kende een uitstekende start en won met ruime cijfers van Veelerveen.