Nieuw Buinen onderuit in Bergum

Nieuw Buinen heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. In het uitduel tegen Bergum gingen de Drenten met 3-0 onderuit. De gastheren startten het duel beter en legden in de beginfase de basis voor de zege.

Slechte start

Want na twintig minuten kwamen de Friezen op voorsprong. Nadat een aantal kansen was gemist, werd het openingsoffensief toch in de score tot uiting gebracht. Hierna kwam Nieuw Buinen beter voor de dag, maar de gelijkmaker werd niet geforceerd.

Alles of niets

Na de rust ging de zoektocht naar een treffer verder, maar Bergum wist de score te verdubbelen: een fout in de opbouw van de oranjehemden werd genadeloos afgestraft. Na deze treffer ging Herman Scherpen ‘alles-of-niets’ spelen: de ruimte die zijn ploeg hiermee bood, leverde niet meer op dan een tegentreffer.