Titan en Nieuw Buinen: halve finale Protos Weering

Zes clubs uit de Kanaalstreek kwamen in actie tijdens de kwartfinale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Uiteindelijk wisten twee ploegen de halve finale te bereiken: Titan en Nieuw Buinen.

Nieuw Buinen en Ter Apel ’96

Eersteklasser Nieuw Buinen kende een droomstart: Schoonebeek, het kleine broertje van de poule, was kanonnenvoer getuige de 9-0 overwinning van de oranjehemden. Het bleek de opmaat voor een succesvolle avond, met drie overwinningen en een plaats in de halve finale tot gevolg!

Ter Apel ’96 was een maat te klein en sloot met drie punten af op een vierde plaats in de poule.

Borger en Titan

Nadat Borger de voorronde nipt overleefde, bleek de kwartfinale het eindstation. De groenhemden gingen in de openingswedstrijd fors onderuit tegen DZOH en wisten zich niet te herstellen: geen punten en een doelsaldo van -16.

Streekgenoot Titan deed het een stuk beter. De rood-witten begonnen met twee remises, waarna Borger in de derde wedstrijd ruim werd verslagen. In de slotwedstrijd tegen DZOH volstond een remise, maar werd gewonnen: halve finale!

SC Stadskanaal en Valthermond

In Westerbork leek Valthermond lang op weg naar een plek in de halve finale. Na twee wedstrijden hadden de Mondkers vier punten. Dit aantal stond aan het einde van de avond echter ook nog op de borden, waarmee het eindstation bereikt was.

Dit feit was voor SC Stadskanaal al eerder duidelijk. Tegen Ruinerwold speelden de blauwhemden (na twee nederlagen) voor hun laatste kans, maar ook deze wedstrijd ging verloren. De Knoalsters sloten uiteindelijk puntloos af.

Halve finale

De halve finale wordt op zaterdag 30 december gespeeld. De winnaars van de poules gaan door naar de finale. De nummers twee spelen in een tussenronde om de zesde en laatste finaleplaats.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Competitie-indeling: Zaterdag 3e klasse C vrouwenvoetbal

Overzicht van de competitie-indeling van de zaterdag 3e klasse C in het vrouwenvoetbal.

Streep door Kanaalstreekderby tussen Borger en Onstwedder Boys

Het coronavirus heeft zich ook gemeld bij Borger, dat komend weekeinde niet in actie ...

Nico Haak nieuwe hoofdtrainer WKE ’16

Nico Haak is met ingang van het seizoen 2023/2024 de nieuwe hoofdtrainer van WKE ...