Mussel verliest topper van VCG

Mussel verloor van concurrent VCG, waardoor de titelstrijd weer open ligt.

Mussel is voor het eerst in deze competitie tegen een nederlaag aangelopen. Na zes keer gewonnen te hebben moest het nu het onderspit delven tegen VCG. De nummer twee van de ranglijst zegevierde met 1-2 en verkleinde daardoor het gat met koploper Mussel tot drie punten.

De toeschouwers zaten nog maar koud en wel op hun plek of de eerste bal lag al achter Mussel-doelman Rene Folkers. Er waren slechts acht seconden voor nodig, maar Remon Benjamins bracht de score al heel erg vroeg op 0-1. Saillaint detail, Mussel mocht zelf de aftrap verrichten.

Voldoende kansen

Die 0-1 leef lange tijd staan in de eerste helft ondanks dat Mussel diverse goede kansen kreeg op de gelijkmaker. Waar de thuisploeg niet scoorde, daar deed VCG dat op slag van rust nog wel een keer. Levi Dekker zorgde ervoor dat beide teams de kleedkamer opzochten met een tussenstand van 0-2.

Na rust ging Mussel driftig op zoek naar een aansluitingstreffer en daar kreeg het ook alle kansen op. Zo zag Lars Hemmes een kopbal maar net naast verdwijnen en had Wim Wubs pech dat zijn fraaie uithaal op de lat belandde. De aansluitingstreffer kwam er uiteindelijk toch al viel die pas enkele minuten voor tijd via Len Groenwold. Maar verder dan dat kwam Mussel ook niet meer en zo was de eerste nederlaag van het seizoen een feit.