Onstwedder Boys boekte in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen een zwaarbevochten overwinning op Aduard 2000.

De eerste thuiswedstrijd in de competitie leverde Onstwedder Boys meteen drie punten op. In een gelijk opgaand duel behaalde de thuisclub een knappe, maar ook zwaarbevochten 2 – 1 overwinning op Aduard 2000.

Aduard had de eerste competitiewedstrijd thuis met 3 – 0 gewonnen van Mamio. Spits Rick Kazemier scoorde alle drie de doelpunten. Onstwedder Boys verloor vorige week nipt van Groen Geel uit Groningen en kende voor vandaag een fitte selectie.

Goede start Onstwedder Boys

Onstwedder Boys begint goed aan de wedstrijd. Dit levert wat kleine kansjes op in de openingsfase. Sem Nieuwenhuis en Harm Visser hebben het vizier nog niet op scherp en schieten hoog over. Ook Aduard krijgt mogelijkheden. Uit een corner schiet Cazemier over het doel van Onstwedder Boys, terwijl Yvar van Oosten na een kwartier spelen zijn inzet via Rein Koudstaal net naast ziet gaan. Harm Visser krijgt kort daarna een gele kaart van scheidsrechter van der Veen, wegens commentaar op de leiding. Onstwedder Boys voetbalt af en toe prima en staat verdedigend goed. Rutgert Tipker kopt na een half uur spelen, na een strakke pass van Sven Jaegers, recht in de handen van keeper Floris Star, terwijl Star ook alert reageert op een schot van Anne Wilzing na een vrije trap van Harm Visser. Aduard krijgt in de slotfase van de eerste helft de beste mogelijkheden om op voorsprong te komen. Lennard Moes kopt bij de tweede paal de bal uit een corner over het doel van de Boys en ook Rick Kazemier lukt het niet om te scoren. Keeper Rein Koudstaal brengt redding op de inzet van de spits van Aduard. Zo wordt de rust bereikt met een 0 – 0 tussenstand.

Lees hier het volledige wedstrijdverslag: Onstwedder Boys – Aduard 2000

Bron: Onstwedde.info