Stadskanaal verslaat koploper Dalfsen

Stadskanaal versloeg koploper Dalfsen en blies daardoor de eigen titelkansen weer in leven.

Foto Stoffer Bakker: Wessel Klijnstra scoort de 2-0 voor Stadskanaal.

Stadskanaal heeft haar eigen titelkansen in de zondag 2e klasse L weer in leven geblazen. Op het eigen kunstgrasveld versloeg het koploper Dalfsen met 3-1, waardoor het verschil werd teruggebracht naar vijf punten. De basis voor de zege werd in het eerste uur van de wedstrijd gelegd, waarin de Knoalsters een goede partij op de mat legden. Weet het volgende week ook van Lemelerveld te winnen, dat evenveel punten heeft als Dalfsen, dan is men echt weer volledig terug in de titelstrijd.

Waar de meeste wedstrijden werden afgelast vanwege de hardnekkige vrieskou, daar ging de wedstrijd tussen Stadskanaal en Dalfsen gewoon door. Op een goed bespeelbaar kunstgrasveld was de thuisploeg zeker in de eerste helft de betere van de twee.

De gasten hadden weinig in te brengen en het was dan ook Stadskanaal dat in de eerste helft op voorsprong kwam. Na 36 minuten spelen bediende Sten Vos topschutter Jeffrey Bakker en die wist de 1-0 op het scorebord te brengen. Voor de pauze had Vos de marge moeten verdubbelen, maar de aanvaller hielp een grote kans om zeep.

Vroege beslissing

Ook in de tweede helft had de thuisploeg aanvankelijk weinig te dulden van de koploper. Het was Stadskanaal dat zelf al snel de wedstrijd besliste in een tijdsbestek van een paar minuten. In de 54e minuut van de wedstrijd bracht Wessel Klijnstra de score op 2-0 na een vlot lopende aanval en twee minuten later was het ook al 3-0. Ditmaal was Robin Boerhof het eindstation van een uitstekende aanval van Stadskanaal.

Daarmee leek de wedstrijd wel in het slot gegooid te zijn al deed Dalfsen in de persoon van Nick van Ringen nog wel wat terug. Maar verder dan dat kwamen de gasten niet meer, waardoor de drie punten in Stadskanaal bleven.