GKC heeft op bezoek bij Sportclub Makkinga een 3-0 nederlaag geleden. De ploeg uit Gasselte had een offday en kon geen vuist maken deze zondag. Bij rust stond GKC met 1-0 achter, waarna het nog wel de kans kreeg om op gelijke hoogte te komen. Dat gebeurde echter niet en de thuisclub liep uiteindelijk uit naar een 3-0 zege.

De bezoekers begonnen slap aan de wedstrijd en keken na een kwartier spelen dan ook al tegen een 1-0 achterstand aan. Het spel was slordig te noemen en dat leverde ook nauwelijks noemenswaardige kansen op. Alleen de laatste tien minuten voor rust leek GKC wat beter in de wedstrijd te komen, maar voor rust kwam het niet meer langszij.

Gemiste penalty

Dat herstel leek zich kort na rust door te zetten en leverde ook direct de eerste goede kans op van de wedstrijd voor GKC. Grieto Korthuis zag zijn inzet echter net naast de verkeerde kant van de paal verdwijnen. Na een kwartier spelen in die tweede helft kreeg GKC de uitgelezen mogelijkheid om langszij te komen. Danny Kolp werd onderuit gehaald binnen de beruchte lijnen en ging zelf achter de bal staan. De doelman van Makkinga stopte echter de penalty van de aanvaller.

Waar de gelijkmaker dus niet op het scorebord verscheen, daar scoorde thuisploeg even later wel de 2-0. Daarmee leek het pleit wel beslecht en vlak voor tijd werd ook de 3-0 nog gemaakt, wat tevens de eindstand was van deze matige wedstrijd.