Rein Koudstaal: “Direct winnen van Vitesse ’63 is belangrijk in titelstrijd.”

Rein Koudstaal ziet Onstwedder Boys als titelkandidaat en wil direct goed starten tegen Vitesse ’63.

Wanneer de weergoden het toelaten, zal het komende weekend het competitievoetbal weer in alle hevigheid losbarsten. In de vierde klasse E staat er voor Onstwedder Boys meteen een belangrijk duel op de rol. Doelman Rein Koudstaal beseft dat Onstwedder Boys niet mag weglopen voor de favorietenrol, maar beseft tegelijkertijd dat de titelrace van meerdere factoren afhangt.

De 30-jarige sluitpost speelt sinds 2009 voor de oranjehemden uit Onstwedde. Van die tien seizoenen vonden er vier plaats in de derde klasse en nu dus het zesde seizoen in de vierde klasse. “Feit is dat we al een aantal jaren schommelen tussen de 3e en 4e klasse. Dat we nu halverwege het seizoen gedeeld koploper zijn in de vierde klasse E blijft uniek.’’ Koudstaal is blij onderdeel uit maken van de voetbalvereniging uit Onstwedde. ‘’Ook bij ons hoor je wel eens ‘dat moet beter’ of ‘vroeger was dat beter’. Ik denk dat iedereen die Onstwedder Boys een warm hart toedraagt ‘tevreden’ mag zijn. We zijn een gezonde vereniging met een trouwe achterban en dat is niet in waarde uit te drukken.’’

Ervaring

Daarnaast beseft de minst gepasseerde goalie van de vierde klasse E dat er met zijn ervaring een belangrijke rol is weggelegd ten opzichte van de jongere spelers in de selectie. ‘’Op dit moment hebben we een behoorlijke lichting met jonge, talentvolle spelers. Als ik kijk naar hoe ikzelf vanuit de jeugd werd begeleid en geholpen door de oudere garde, dan ligt daar een mooie taak voor ons om vanuit onze ervaring een rol van betekenis te spelen in hun ontwikkeling.’’

Voor het huidige seizoen bestempelt Koudstaal zijn ploeg als titelkandidaat, maar doet dit wel met een kanttekening. ‘’Dat we nu bovenaan staan en daarmee een titelkandidaat zijn, ga ik niet ontkennen. Maar die weg is nog lang. Dat bewijs ligt in 2014 toen we na de winter van plek 10 naar 1 doorstoomden. In de huidige competitie is het omgekeerde niet ondenkbaar. Stuk voor stuk zijn de clubs aan elkaar gewaagd met een hele brede middenmoot. We bekijken het per wedstrijd en moeten ervoor zorgen dat we niks aan het toeval overlaten.’’

Fifty-Fifty

De race om de titel wordt zaterdag hervat met een confrontatie met Vitesse ’63 uit Koekange, de nummer drie van de ranglijst. ‘’Gezien de stand is de wedstrijd uit bij Vitesse ’63 direct al een hele belangrijke. Met slechts een punt verschil is het noodzaak voor beide teams om te winnen. Thuis wisten we op de juiste momenten toe te slaan en ik verwacht dat de komende krachtmeting ook op details beslist zal worden. Fifty–fifty.’’

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Robert Tieks wil de rechtsback van Nieuw Buinen blijven

Door omstandigheden kwam een overstap van Pekelder Boys naar Musselkanaal er uiteindelijk niet voor ...

Patrick Zondag: “Ik wil ooit nog eens kampioen worden met GKC”

GKC uit Gasselte won afgelopen zondag met 1-4 op bezoek bij Kanaalstreekgenoot Buinerveen. Naast ...