Harry Krol: “GKC moet stabieler worden!”

GKCDe afgelopen seizoenen werd de burenruzie tussen het Gasselter GKC en het naastgelegen Gasselternijveen alleen als oefenwedstrijd afgewerkt. Komend seizoen is het echter anders, want door de degradatie van Nieveen staan beide ploegen op zondag 7 september gezamenlijk op het hoofdveld van ‘Hoogte der Heide’ in Gasselte. Een mooiere seizoensopening is er volgens de elftalleider van GKC, Harry Krol, amper mogelijk: “Om het de wedstrijd van het jaar te noemen gaat wat ver, maar beginnen met een streekderby is fijn. Gasselternijveen heeft flink moeten inleveren afgelopen zomer en dus hebben we goede hoop om een vliegende start te maken!”

Volgens Krol, die aan zijn tweede seizoen als elftalleider van de Gasselter hoofdmacht begint, is het karakter van de wedstrijd niet meer zoals die was: “De rivaliteit van vroeger speelt niet meer zo denk ik. Veel jongens zullen elkaar niet kennen. Dat maakte in het verleden de wedstrijd bijzonder. Toch kijken we uit naar de derby.” De wedstrijd tegen Gasselternijveen zal niet de enige derby van het seizoen zijn voor GKC. “Door de nieuwe wijze van indelen zouden we minder hoeven reizen en meer spelen tegen ploegen uit de omgeving. Dit gaat volgens mij maar deels op, want IJhorst en Balkbrug liggen niet om de hoek. Ook DOS ’63 is een stukje rijden, terwijl we derby’s tegen Gieterveen en SPW dan moeten missen. Dat is jammer, maar de KNVB zal ergens grenzen moeten trekken om de indeling rond te krijgen.”

Leiderschap
Zoals gezegd gaat de werkvoorbereider van Hoornstra Aannemingsmaatschappij (Nieuw Buinen) zijn tweede seizoen in. “Vorig seizoen heb ik met het bestuur de afspraak gemaakt dat ik het een jaartje zou proberen. Ondanks dat er soms minder leuke momenten waren, is mijn rol mij goed bevallen. Ook de klik met trainer Jaap Alting was goed: dit maakt de functie natuurlijk een stuk makkelijker en leuker!” In het verleden was Krol actief als speler van GKC én Gasselternijveen, waar hij ook enkele jaren actief was als trainer van het damesefltal. “Maar ook heb ik de afgelopen jaren jeugdteams getraind.” 

HK
Harry Krol (r) met trainer Jaap Alting voor vertrek naar een uitwedstrijd vorig seizoen…

Dit is volgens de vader van twee zoons een voordeel bij het leiderschap: “Jaap Alting is net als mij een voetbaldier. Dit klikt en dus bepalen we veel zaken in gezamenlijkheid, ondanks dat Jaap de volledige verantwoordelijkheid draagt. Wanneer ik ideeën heb over speelstijlen of bepaalde wissels, dan is er ruimte om het er over te hebben. Dat voelt als waardering en ik moet zeggen dat het heerlijk voelt.” Overigens wil Krol benadrukken dat hij niet alleen een voetbaldier is: “Het besluit om er een jaar aan vast te knopen is in samenspraak met het thuisfront (vrouw Fiona) genomen!”

Nieuwe kansen
Wanneer we vragen naar de verwachtingen voor het nieuwe seizoen twijfelt Krol een moment: “We hebben er een aantal spelers bijgekregen. Dit was de voorgaande jaren wel anders, dus in de breedte zijn we zonder meer sterker geworden. Als ik kijk naar vorig seizoen, zie ik een sterke eerste seizoenshelft, maar ook valt op dat we na de winterstop weg zijn gezakt. We zullen dus stabieler in ons presteren moeten worden. De breedte van de selectie én de bereidheid om trainingsarbeid te leveren zijn daarbij doorslaggevend. Wie weet zit er dan een top vier klassering in voor GKC.”

Over zijn rol bij het binnenhalen van versterkingen is Krol bescheiden: “Ik ken de jongens en ja, er is contact geweest, maar uiteindelijk hebben de jongens zelf het besluit genomen om naar GKC te komen. Het is overigens wel erg leuk om te zien dat verschillende oud-spelers weer terugkeren op het oude nest.” Want behalve Peter Kroezenga (Gasselternijveen) speelden ook Arian Hendriks (SC Stadskanaal) en Erik Hadders en Henk Rijnberg al eerder in het geel-zwarte tenue: “Ik voel me toch wel een beetje verantwoordelijk voor het begeleiden van deze jongens.” 

Bram Beek
Volgens Krol heeft GKC enkele lastige jaren doorgemaakt: “Ik merk dat we afgelopen seizoen het plezier binnen de vereniging weer wat terug hebben gekregen. Hopelijk kunnen we dat vasthouden. Wat mij betreft is een opvatting van Bram Beek, oud-trainer van GKC, hierin leidend. Bram zegt altijd dat wanneer er met plezier getraind wordt, dat de resultaten dan vanzelf komen. Deze wijsheid is me altijd bijgebleven, en ik draag deze dan ook graag uit!”

Tags:

  • Show Comments (1)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Martin Schreuder: “Negentig minuten volle bak tegen Meeden!”

Pekelder Boys-speler Martin Schreuder wil genieten van het toetje nacompetitie en vindt dat het ...

Vijf vragen aan: Danny Kolp (GKC)

Zondag staat de Kanaalstreek derby tussen Buinen en GKC op het programma. Vele ogen ...

Ben Zuidinga: “Op deze manier wil ik niet stoppen”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...