Valthermond wint eenvoudig in Emmeloord

Valthermond kende een makkelijke middag in Emmeloord.

Blijkbaar had de Valthermond selectie alle vertrouwen in een goede afloop, want al tijdens de heenreis naar Emmeloord schalde de feestmuziek, enigszins tot ergernis van trainer Albert Koops, al door de bus. Op de terugreis was er echter alle reden tot muziek, want middels een 4-0 overwinning gingen de punten mee naar Valthermond.

De bezoekers domineerden eigenlijk vanaf het eerste fluitsignaal de wedstrijd en de voorsprong na zo’n tien minuten spelen kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Demy te Velde passeerde zijn directe tegenstander en liet doelman Niels Boomsma kansloos. Een identieke situatie deed zich rond het half uur voor, maar nu kon Boomsma met de voet redding brengen.

Opwindend

Hierna ontspon zich het meest opwindende deel van de verder tamme partij. De thuisploeg kreeg zijn eerste kans, maar Jeroen Sipma vond zijn meerdere in doelman Joost Schrik. Nadat Tom Meijers een voorzet van Jesper de Graaf over had gekopt strandde Sipma opnieuw op Schrik. Kort hierop verdubbelde Valthermond de voorsprong. Boomsma kreeg een vrije trap van de wederom foutloos spelende Lars Baas niet onder controle en Erik Jan Veerbeek was er als de kippen bij om de rebound te verzilveren.

Stormloop

Na de pauze bleef de verwachtte stormloop van de polderbewoners uit, al moest Schrik nog handelend optreden bij een afstandsschot van Wouter van der Velden en kopte aanvoerder Harm van Wieren een voorzet van Abdul Boundati voorlangs. Verder controleerde Valthermond de partij en was het wachten op de genadeslag. Die leek er via te Velde ook te komen, maar de door Rick Schlimback vrijgespeelde spits vond nu Boomsma op zijn weg. Het bleek uitstel van executie. De uitstekend ingevallen A-junior Nemo Krijgsman won weer eens een duel op het middenveld en met een behendig tikje stuurde de jongeling Te Velde weg.  De passerbewegingen waren fraai en het stiftje zo mogelijk nog fraaier.

Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld en geloofde de thuisploeg het wel. In de slotfase had doelman Schrik nog een aandeel in de vierde Mondker-treffer. Zijn verre uittrap bereikte via Schlimback wederom Te Velde en de hattrick van de goalgetter was een feit.

Tevredenheid

Uiteraard volop tevredenheid in het Valthermond kamp. “We hebben heel gedisciplineerd gespeeld,” vond Albert Koops. “Nu volgen er drie thuiswedstrijden en om die goed in te gaan was winst vandaag noodzakelijk. Hoe was van minder belang, maar dit was gewoon goed. Natuurlijk gaat nu alle aandacht uit naar Demy te Velde, maar ik vond ook Lars Baas en Tom Meijers, ons centrale duo achterin, ijzersterk spelen. Verder ben ik zeer te spreken over Nemo Krijgsman. Die heeft vandaag zijn visitekaartje wel afgegeven,” aldus de winnende coach. De muziek in de bus mocht van hem nu wel een tandje harder.    

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Ter Apel en Stadskanaal delen de punten

Het was voor SC Stadskanaal, op voetbalgebied, niet bepaald een vrolijk Paasweekend. De haast ...

Nieuw Buinen wordt geen kampioen

Na de zevende nederlaag van het seizoen weet Nieuw Buinen het zeker: dit jaar wordt ...

Onstwedder Boys verslaat Gieterveen

Onstwedder Boys heeft in een doelpuntrijk oefenduel afgerekend met Kanaalstreek-genoot Gieterveen. Het duel, dat ...