Stadskanaal lijdt dure nederlaag bij Rolder Boys

Stadskanaal verloor van Rolder Boys en raakte daardoor verder achterop bij de koplopers.

Foto Stoffer Bakker, Jeffrey Bakker is op weg naar de gelijkmaker namens Stadskanaal.

Stadskanaal heeft de eerste nederlaag na de winterstop geleden. Op bezoek bij Rolder Boys ging het na een ruststand van 1-1 met 2-1 onderuit. Duur puntverlies voor Stadskanaal, dat de nummers 1 (Lemelerveld) en nummer 2 (Dalfsen) van de ranglijst wel zag winnen. Daardoor is het verschil weer opgelopen naar vijf verliespunten.

Stadskanaal keek na tien minuten spelen al tegen een 1-0 achterstand aan. Frank Suurd bezorgde de thuisclub de vroege 1-0 voorsprong. In het verloop van de eerste helft kwamen de gasten echter weer langszij dankzij een treffer van topschutter Jeffrey Bakker: 1-1. Dat was tevens de ruststand.

Titelstrijd

Pas diep in de tweede helft werd er weer gescoord. Het bleek uiteindelijk het winnende doelpunt te zijn. Danny Hingstman scoorde namens Rolder Boys, dat zo drie punten binnen sleepte. Voor Stadskanaal een gevoelig verlies, waardoor het weer achterop is geraakt in de strijd om de titel. Wil het mee blijven doen om het kampioenschap, dan zal er volgende week zondag gewonnen moeten worden op bezoek bij Dalfsen.

Foto’s Stoffer Bakker: Rolder Boys – Stadskanaal