Gieterveen wint derby van Gasselternijveen

Gieterveen won de derby van Gasselternijveen en bewees zich daarmee een goede dienst in de strijd om handhaving.

Gieterveen heeft zichzelf een goede dienst beweging in de strijd tegen degradatie uit de vierde klasse. In een burentwist werd Gasselternijveen terecht op een nederlaag getrakteerd: 0-3.

Het vuurwerk aan de kant van de thuisploeg was afkomstig van de supporters, die voor aanvang van de wedstrijd probeerden de sfeer op sportpark De Hunze te verhogen. Zij werden door hun favorieten echter lelijk in de steek gelaten. Alleen via een vrije trap van Brandon Meems en mistasten van Gieterveen-goalie Lugtenborg kwamen de roodhemden in de buurt van een treffer.

Bar weinig

In het eerste bedrijf liet ook Gieterveen bar weinig zien: Stefan van der Veen was twee keer dichtbij een goal, maar zijn inzetten verdwenen langs het doel. Tien minuten na de thee had Van der Veen zijn vizier wel op scherp, toen hij aan de aandacht van de Nieveenster defensie ontsnapte en een vrije trap van Bart Caspers tegen de touwen knikte.

In het slot

Met nog tien minuten op de klok gooide Gieterveen de wedstrijd in het slot. Dennis Smit trof doel nadat zijn eerste poging uit een vrije trap werd geblokt en Niek Drent schoof vanuit een lastige hoek koeltjes raak voor de derde groene treffer en de eindstand: 0-3.