Voorbeschouwing speelronde 18 zaterdagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zaterdag gespeeld worden.

Zaterdag staat speelronde 18 van de competitie op het programma voor de zaterdagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

Angelslo – SJS

SJS heeft in de tweede seizoenshelft een uitstekende comeback gemaakt en staat inmiddels op een keurige vierde plek. Een plek die de Knoalsters graag willen vasthouden, want grote kans dat die plek recht geeft op een plek in de nacompetitie. Momenteel is de voorsprong op nummer vijf SCN vijf punten en dus ziet het er goed uit voor SJS met nog vijf wedstrijden te gaan. Zaterdag wacht echter geen gemakkelijke opgave in Emmen, gezien tegenstander Angelslo nog knokt voor handhaving. De Emmenaren staan momenteel op een plek voor nacompetitie naar onderen en hebben dus nog de nodige punten nodig. De vorige ontmoeting werd een nipte 3-2 zege voor SJS, maar voor datzelfde scenario zullen de Knoalsters aanstaande zaterdag direct weer tekenen.

DOS ’63 – Mussel

De hekkensluiter tegen de koploper van de zaterdag 5e klasse F. De vraag is niet of Mussel gaat winnen, maar met hoeveel Mussel gaat winnen. Althans, gezien de resultaten van beide elftallen lijkt het een utopie dat DOS de koploper gaat verslaan. De rode lantaarndrager won tot nu toe nog maar 1 van al haar wedstrijden, terwijl Mussel twaalf van de dertien wist te winnen. Vorige keer in de heenwedstrijd werd het 3-1 voor Mussel. Overigens kan Mussel aanstaande zaterdag officieus kampioen worden. Dan moet het zelf winnen en moet VCG verliezen van NWVV. Het kampioenschap kan dan officieel worden veilig gesteld op zaterdag 4 mei.

Erica ’86 – SETA

SETA heeft nog altijd kans op een plek in de nacompetitie. Daarvoor zal het wel derde moeten worden op de ranglijst, maar onmogelijk is dat zeker niet. Met nog vijf wedstrijden te gaan is de achterstand op nummer drie VVAK ook vijf punten. Beide teams treffen elkaar ook nog dus is er nog van alles mogelijk voor de club uit Musselkanaal. Maar dan moeten er in de andere wedstrijden geen punten meer gemorst worden. Te beginnen aanstaande zaterdag tegen Erica ’86, dat voorlaatste staat en tot nu toe nog maar vijf punten verzamelde. De Ericanen wisten vorige week echter gelijk te spelen tegen FC Assen en zullen dus het nodige vertrouwen meenemen richting de wedstrijd tegen SETA. Datzelfde kan SETA ook doen, dat haar laatste wedstrijd won met 2-6 van DOS ’63. In ieder geval is de opdracht duidelijk voor de mannen van Willy Kral en dat is winnen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Voorbeschouwing bekerronde 3 zondagclubs

Voorbeschouwing op de meest belangrijke en opmerkelijke duels van speelronde 3 in de poulefase ...

Trainerscarrousel

Overzicht van de trainers die blijven of vertrekken bij de clubs in de Kanaalstreek.

Eindstand zaterdag 5e klasse F

Overzicht van de eindstand van de zaterdag 5e klasse F.