Joan Solano: “Westerwolde gaat opnieuw voor grote zege tegen Wedde.”

Joan Solano wil streekgenoot Wedde met ruime cijfers verslaan en denkt dat Westerwolde zeker de derde klasse aan kan.

Westerwolde verkeert momenteel in bloedvorm. De laatste vijf wedstrijden werden omgezet in een overwinning en de ploeg bezet op dit moment de tweede plaats op de ranglijst. Niet onbelangrijk is de inbreng van Joan Solano, die in deze reeks vijf treffers produceerde. Solano gaat voor behoud van de tweede plaats en dus de nacompetitie.

De 25-jarige Solano geeft aan dat hij multi-inzetbaar is en zich nu wil ontwikkelen op zijn huidige positie. Ik ben als linksback bij Veelerveen begonnen, waar ik ook negen jaar heb gevoetbald. Sindsdien speel ik bij Westerwolde, waar ik ook eerst linksback stond, maar mijn huidige positie nu aanvallende middenvelder of spits is. Ik haal veel voldoening uit deze positie en vind het fijn om bepalend te kunnen zijn. Daarnaast zit er ook veel uitdaging in. Ik zou mijn scorend vermogen willen verbeteren en constant blijven presteren.”

Tweede plaats

Wanneer Westerwolde het kan opbrengen om te blijven presteren, is Solano overtuigd van het behouden van de tweede plaats in ‘4D’. ‘We staan op de tweede plek in de competitie en zijn acht punten los op de nummer drie. Koploper HOC staat negen punten voor op ons en ik vind dat we de focus dan ook op het behouden van de tweede plek en het spelen van de nacompetitie moeten houden. Tot dusver lijken we er stabiel voor te staan, dus het is niet onrealistisch. Hiervoor kunnen we soms nog meer ‘als team’ spelen door de linies korter op elkaar te houden en vooraf gemaakte afspraken na te komen.”

Derde Klasse

De kans is dus aanzienlijk dat Westerwolde dit seizoen mag gaan spelen om promotie naar de derde klasse. Echter, daar houden de mogelijkheden van zijn club niet op en Solano beschrijft de mogelijkheden. “Ik denk dat Westerwolde minimaal een klasse omhoog kan en een stabiele plek in de tweede of derde klasse kan innemen. De accommodatie biedt daar de gelegenheid voor en bij het grote aantal spelers in de jeugd zitten hopelijk ook veel talentvolle spelers.”

Streekderby

De eerstvolgende horde voor de roodhemden is Wedde. Deze wedstrijd wordt zaterdagavond gespeeld en de multifunctionele speler kijkt er naar uit. “Het zal een strijdlustige wedstrijd worden, omdat het een streekgenoot is. Ik verwacht veel publiek en sfeer, omdat het op zaterdagavond wordt gespeeld. In de uitwedstrijd hebben we met 6-0 gewonnen en we zijn tien punten los op Wedde. We gaan natuurlijk voor een grote overwinning. Desalniettemin is het wel knap dat Wedde het, als promovendus, zo goed doet  in de vierde klasse.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

De Oefencampagne 2019/2020

Overzicht van de oefenwedstrijden die tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen worden gespeeld.

Stand zondag 4e klasse E

Overzicht van de stand van de zondag 4e klasse E na speelronde 11.

Stand 4e klasse-06

Overzicht van de stand van de zaterdag 4e klasse-06 in het vrouwenvoetbal.