Onstwedder Boys lijdt eerste nederlaag tegen VHK

Onstwedder Boys leek op de winst af te stevenen in het duel met VHK, maar in de slotfase ging het mis.

Onstwedder Boys is tegen de eerste nederlaag van de competitie aangelopen. In Sint Jansklooster leek men lange tijd op weg naar de winst, maar in de slotfase ging het helemaal mis. VHK sloeg in de slotminuten tweemaal toe en draaide de 1-2 achterstand om in een 3-2 overwinning.

VHK had in de eerste helft het betere van het spel, waarbij de thuisploeg vooral gevaarlijk werd over de flanken. Er kwamen dan ook mogelijkheden, maar het duurde lang voordat er gescoord werd in de eerste helft. Gerko Scheper had eerst namens Onstwedder Boys nog de paal geraakt, maar Jarno Sterenborg scoorde eve later alsnog. Sterenborg schoot raak uit een voorzet van Anne Wilzing. Het bleek niet de ruststand te zijn, want een minuut later was het alweer 1-1 via Berry Heetebrij.

Slotfase

Na een ongeveer een kwartier spelen in de tweede helft kwamen de Boys opnieuw op voorsprong. Scheper profiteerde optimaal van balverlies aan de kant van VHK en zorgde voor de 1-2 voorsprong. De gasten leken daarna de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen, maar uit het niets kwam de thuisploeg in de slotfase op gelijke hoogte. Christof Knobbe knikte geheel vrijstaand raak uit een hoekschop. Daarna kreeg Sterenborg nog een kans op de winnende treffer, maar het was aan de andere Ton Kroek die de winnen maakte voor VHK. Zo waren de druiven zuur voor Onstwedder Boys, dat de achterstand op koploper Vitesse ’63 zag oplopen tot vijf punten.