Stadskanaal in slotminuten langs Musselkanaal

Stadskanaal greep de zege in de slotfase van de wedstrijd tegen Musselkanaal.

Stadskanaal heeft de oefenderby tegen Musselkanaal met 2-1 weten te winnen. De zondag derdeklasser leidde bij rust met 0-1, maar in de tweede helft kwam Stadskanaal op gelijke hoogte. Vlak voor tijd beslisten de Knoalsters de oefenderby in hun voordeel.

Zoals het een echte derby betaamt begon de wedstrijd in een hoog tempo, zonder dat er van goed voetbal sprake was. Beide ploegen probeerden in een hoog tempo te spelen, maar dit resulteerde in veel balverlies aan beide kanten. De eerste speldenprikjes werden door Musselkanaal uitgedeeld, maar van grote kansen was geen sprake.

Kanonskogel

Na een klein half uur wist Stadskanaal de eerste grote kans te noteren. Boy Nijgh kwam echter net een teenlengte tekort om een voorzet van Leon Bos tot doelpunt te promoveren. In de tegenstoot was Musselkanaal doortastender. Een enorme kanonskogel van Jos de Boer verdween achter de kansloze doelman Dion Weidijk; 0-1. Vijf minuten na de openingstreffer wist Weidijk wel de 0-2 te voorkomen. Wederom een schot van afstand werd deze keer prima door de jonge doelman gepareerd.

Uitstekende doelman

Na rust kreeg de thuisclub meteen een uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker te noteren. De watervlugge Issa Chuma werd gelanceerd door Robin Boerhof en gaf een afgemeten voorzet op Lorenzo Kapel. Kapel schoot van dichtbij op keeper Noah Sahetapy. Een minuut na deze levensgrote kans stond Kapel weer oog in oog met Sahetapy en weer kwam de uitstekende doelman van Musselkanaal als winnaar uit de strijd.

Ook Musselkanaal kreeg ruim tien minuten na rust weer een kans om de score uit te breiden. Na een scrimmage vanuit een hoekschop belandde de bal hard op de lat. Na een uur spelen kwam Stadskanaal toch op gelijke hoogte. De wederom uitblinkende Maik Tolner schoot een vrije trap ogenschijnlijk simpel achter Sahetapy. Stadskanaal leek ietwat makkelijker te voetballen dan in de eerste helft, maar moest zo nu en dan toch toezien dat Musselkanaal er bij vlagen razendsnel uitkwam en voortdurend op zoek ging naar het levensgevaarlijke spitsenduo Jordy Oost en Rolf Kaijser.

Winnende treffer

Vlak voor tijd was het Stadskanaal dat de overwinning toch naar zich toetrok. Een schitterende actie van Boerhof deed de bal bij Kapel belanden. De spits van de Knoalsters schoot de bal droog tegen het net; 2-1. Musselkanaal probeerde nog tot een slotoffensief te komen, maar de defensie van Stadskanaal capituleerde niet. Zo eindigde de wedstrijd in een 2-1 zege voor de thuisclub.