Stadskanaal blijft tegen Veendam 1894 steken op gelijkspel

Stadskanaal speelde gelijk tegen Veendam 1894.

Foto Stoffer Bakker, Sten Vos heeft Stadskanaal zojuist op een 1-0 voorsprong gezet.

Stadskanaal heeft in eigen huis punten gemorst tegen laagvlieger Veendam 1894. Tegen de Veendammers kwamen de Knoalsters niet verder dan 2-2, al had men in de slotminuut nog bijna de volle buit te pakken. Bij een zege had Stadskanaal de tweede plek in handen gehad, nu is het terug te vinden op plek 7. Al zijn de verschillen in deze spannende zondag 2e klasse L bijzonder klein te noemen.

Stadskanaal had vorige week de eerste nederlaag van het seizoen geleden en moest tegen Veendam de draad weer zien op te pakken. Na een kwartier spelen had het bijna een 1-0 voorsprong te pakken, maar Boy Nijgh had pech dat zijn vrije trap via de later over het doel ging. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong in de eerste helft. Wessel Klijnstra werd weggestuurd door Tristan Rotman en bediende de meegelopen Sten Vos op maat: 1-0. Ondanks dat de treffer vlak voor rust viel ging Stadskanaal niet met een voorsprong de rust in. Veendam kwam in de blessuretijd van de eerste helft op gelijke hoogte. Dionis Berisha scoorde op aangeven van Marnix Kolder al hing er een luchtje van buitenspel aan de goal.

Gouden wissel

De tweede helft was ruim 25 minuten onderweg toen de gasten een 1-2 voorsprong namen via Lorenzo Langeland. De tijd verstreek en Stadskanaal leek op weg naar een tweede nederlaag. Maar invaller Sander van Hoorn bleek een gouden wissel te zijn. Van Hoorn stond nog maar koud in het veld, maar tekende wel direct voor de gelijkmaker. Daarna had Stadskanaal de winst nog voor het grijpen, maar in de slotsecondes had Vos pech dat zijn inzet op de lat belandde. Zo bleef het bij 2-2 en moest Stadskanaal genoegen nemen met een punt.

Foto’s Stoffer Bakker: Stadskanaal – Veendam 1894