Voorbeschouwing speelronde 15 zaterdagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zaterdag gespeeld worden.

Zaterdag staat speelronde 15 van de competitie op het programma voor de zaterdagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

Nieuw-Balinge  – SJS

SJS neemt het zaterdag op tegen degradatiekandidaat Nieuw-Balinge. Gezien de ranglijst zou het een makkelijke opgave moeten worden voor de Knoalsters. SJS neemt de tweede plek in op de ranglijst van de zaterdag 4e klasse D en won bovendien haar laatste vijf wedstrijden. Eveneens staat het op pole-position voor de tweede periodetitel. Een zege op Nieuw-Balinge brengt de club in ieder geval weer een stapje dichterbij die prijs. Ondanks het enorme verschil op de ranglijst kan Nieuw-Balinge nog wel eens een lelijke bananenschil zijn voor SJS. De laatste drie onderlinge ontmoetingen werden namelijk niet gewonnen door de club uit Stadskanaal. Nieuw-Balinge kan de punten ook zeer goed gebruiken in de strijd tegen degradatie dus men is gewaarschuwd.

Onstwedder Boys – SCN

Een ontmoeting tussen de nummers negen en elf van de zaterdag 4e klasse D. Twee clubs die zich dit seizoen toch heel wat anders hadden voorgesteld en vaak ook om de prijzen meedoen in de 4e klasse. Daar is momenteel geen sprake van en de blik kan bij beide clubs voorlopig ook dan naar beneden gericht zijn. Zo staat SCN slechts een punt voor op WVV, dat momenteel op een plek staat voor nacompetitievoetbal tegen degradatie. Onstwedder Boys heeft iets meer lucht en staat weer vier punten voor op SCN. Toch zullen de Boys weer eens moeten winnen om niet echt in de degradatieproblemen te komen. In de eerste twee wedstrijden na de winterstop leed het wel twee forse nederlagen tegen Vitesse ’63 (0-4) en DKB (5-2). De vraag is dan ook of de Boys de draad weer kunnen oppakken tegen SCN.

SVBS ’77 – SETA

Voor SETA wacht een uitwedstrijd naar Belt-Schutsloot. Daar is SVBS ’77 de tegenstander, de nummer acht van de ranglijst. SETA staat momenteel op plek vier, maar kan in SVBS een lastige tegenstander verwachten. De club uit Belt-Schutsloot maakte het vorige week koploper Borger al knap lastig en bovendien speelde het uit gelijk met 0-0 tegen MSC. En in Musselkanaal zegevierde SVBS zelfs met 0-5. SETA heeft dus nog wat goed te maken en zal ook willen blijven aanhaken bij nummer drie NWVV. Daarvoor zal er dus gewonnen moeten worden, maar dat zal ongetwijfeld niet zonder slag of stoot gaan.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Super Saturday in de zaterdag 4e klasse D

Zaterdag is het Super Saturday in de zaterdag vierde klasse D, waar de gehele ...

Stand zondag 3e klasse B

Overzicht van de stand van de zondag 3e klasse B.

Programma zaalvoetbal 23 november

Overzicht van de zaalvoetbalwedstrijden die vandaag gespeeld worden.