Terug in de tijd: Westerwolde plaatst zich opnieuw voor finale nacompetitie na miraculeuze comeback tegen Titan

woninginrichtingwachtmeester.nl

Foto Harm Jan Pleiter, Westerwolde-doelman Henk Hebers kan de strafschop van Titan-speler Harm Jan Moesker niet keren.

Een nacompetitiewedstrijd waarvoor de nacompetitie misschien ooit wel is uitgevonden. Dat was de meeslepende ontmoeting tussen vierdeklassers Westerwolde en Titan afgelopen donderdagavond op sportpark De Barlage in Vlagtwedde. In een bizarre slotfase wist Westerwolde de opgelopen achterstand alsnog om te zetten in een 4-3 overwinning, waardoor de Vlagtwedders komende zondag op neutraal terrein andermaal een finale mogen spelen met als inzet promotie naar de derde klasse. Tegenstander is dan vierdeklasser TLC (Tolbert Leek Combinatie), dat op deze zelfde avond derdeklasser Ruinerwold met lege handen achterliet. TLC eindigde in de competitie van de vierde klasse C op de tweede plaats en wist de tweede periode te winnen. Voor Titan rest opnieuw een seizoen in de 4e klasse.

De eerste helft van de ontmoeting in Vlagtwedde kenmerkte zich vooral door een oppermachtig Titan. De snelle vleugelspitsen met daarbij de prima spits en topscorer Harm Jan Moesker, lieten de verdedigers van Westerwolde diverse malen hun hielen zien, maar door onzorgvuldigheid bij de afronding bleef het tot de 32e minuut 0-0.

Comfortabele voorsprong Titan

Maar toen Jos Smidt linksback Elroy v.d. West andermaal voorbij snelde, moest laatstgenoemde aan de noodrem trekken. Scheidsrechter Mulder kon niet anders dan de bal op de stip leggen en v.d. West op een gele kaart trakteren. Moesker wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de strafschop droog achter doelman Hebers: 0-1. Tien minuten later was het weer raak en verschalkte opnieuw Moesker op bekwame wijze de verdediging van Westerwolde, waardoor de Nieuw-Weerdingers op een comfortabele voorsprong van 2-0 kwamen. Westerwolde stelde daar niet veel tegenover. Echt doelrijpe kansen wist men zich niet te creëren, waarbij vooral opviel dat het combinatievoetbal voor het doel van Titan meestal stokte. Een goed afstandsschot van laatste man Rik te Velde was het enige wapenfeit wat voor enig gevaar zorgde. Het evenals Titan in het blauw gestoken arbitrale trio – hetgeen zo af en toe voor verwarring zorgde op het veld – stuurde na vijfenveertig minuten voetbal de spelers en begeleiding naar de thee en het massaal opgekomen publiek naar de koffie of een andere versnapering.

Miraculeuze comeback Westerwolde

Met de scheidsrechters nu in het geel begon Westerwolde aan de tweede helft om te proberen de opgelopen achterstand te repareren. Maar in plaats van zelf te scoren was het Jos Smidt die namens Titan de trekker al na enkele minuten koelbloedig overhaalde en daarmee in de ogen van nagenoeg iedereen het lot van Westerwolde dacht te bezegelen: 0-3. Niets was echter minder waar. Westerwolde zocht onverminderd de aanval en bracht de verdediging van Titan, nu onder leiding van spits Moesker voor de uitgevallen laatste man Katoen, via snelle counters meerdere malen in verlegenheid. Op een prachtig diagonaal schot vanaf de rechterkant van René v.d. Laan had doelman Poede van Titan dan ook in de 67e minuut geen antwoord, waardoor de hoop op een goed resultaat bij spelers en publiek van de kant van Westerwolde weer enigszins terugkeerde. De bevestiging hiervan kwam twee minuten later al. Door klungelig uitverdedigen van Titan kon Frank Riks ploeggenoot René v.d. Laan andermaal in stelling brengen en beheerst schoot de jonge spits de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in het nagenoeg verlaten doel: 2-3. Titan wankelde meer en meer en ook aanvallend haalde het team van trainer Aalderink het niveau van de eerste speelhelft bij lange na niet. Westerwolde rook de kans een beter resultaat te bewerkstelligen en het was dan ook de tot op dat moment vrijwel onzichtbare spits Jeremy Hekman die in de 78e minuut met een prima schuiver de gelijkmaker binnenschoof. En groot was de ontlading toen dezelfde Hekman in de extra speeltijd vanuit een rebound zijn tweede en Westerwolde’s vierde doelpunt wist aan te tekenen. In de resterende extra tijd probeerde Titan nog een verlenging uit het vuur te slepen, maar met enig geluk wist Westerwolde de overwinning over de streep te trekken.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SPW veegt THOS volledig van de mat

SPW heeft zaterdagavond op indrukwekkende wijze afgerekend met THOS. De bezoekers uit Beerta hadden ...

Wedstrijd tussen PJC en SPW gestaakt

De wedstrijd in de vijfde klasse E tussen PJC en SPW moest zondagmiddag twee ...

GKC vergeet zichzelf te belonen in Roswinkel

Na drie wedstrijden zonder nederlaag moest GKC afgelopen weekend haar meerdere erkennen in Sp. ...