Terug in de tijd: Borger lijkt uitgespeeld na nederlaag

Borger leed een kansloze nederlaag in het eerste nacompetitieduel met Zuidhorn.

Alleen een wonder kan Borger volgende week naar de derde klasse helpen. Onder, voor de toeschouwers, voortreffelijke omstandigheden ontvingen de mannen van Albert Kamps het Groninger Zuidhorn op het eigen sportpark. In een tweeluik is het mogelijk om een kleine achterstand na negentig minuten weg te poetsen, maar de nederlaag die deze middag geïncasseerd moest worden heeft heel veel weg van een knock-out: niet minder dan 1-5 werd het voor de Groningers.

Borger kon, op de geschorste Sander Zaal, al haar basiskrachten opstellen, en dus was er voorafgaand aan de wedstrijd goede hoop op een resultaat waarmee men in Zuidhorn uit de voeten zou kunnen. Maar het leek alsof de ploeg, die lang in de race was voor directe promotie, bevangen was door de spanning en vergat wat het moest doen. Tel hier het vroege storen en vastzetten van Zuidhorn bij op, en de ingrediënten voor een lastige middag zijn benoemd. Zuidhorn, dat derde werd in een competitie met het oppermachtige v.v. Groningen, had al na vijf minuten een strafschop moeten hebben: leidsman Vinke zag er echter niets in. Toch kwam Zuidhorn binnen het kwartier op voorsprong. Een voorzet van de rechterflank werd door Peter Janse zeer vaardig tot doelpunt gepromoveerd. De achterstand drukte Borger nog meer in de hoek en het was inmiddels al 0-2 toen Mark Meinema de eerste kans voor de Borgerders creëerde: Peter Schultinga verdubbelde de score met een fraai hakballetje.

Strafschoppen en rood

In het tweede bedrijf kon Borger de schroom iets van zich af gooien en leek de ploeg makkelijker te gaan voetballen. Tim Scheltinga en Erwin Kuiper kregen in de eerste fase na rust ook kansen om de aansluitingstreffer te maken, maar doelman Jaap Fedde de Vries bleek een hinderlijke sta in de weg voor Borger. Waar de gastheren de kansen niet benutten, was het Zuidhorn dat wel zakelijk bleek: Chris Sikkema kon de bal simpel binnenlopen nadat Peter Janse hem bediend had. Janse kreeg vrije doortocht nadat de defensie van Borger een lange bal verkeerd had ingeschat. Tien minuten voor het eindsignaal kwam Borger terug in de wedstrijd toen Ronald Bulthuis een strafschop mocht verzilveren. Toch lieten de groen-witten de iets gunstiger geworden uitgangspositie glippen. Eerst was het Bulthuis die in het strafschopgebied hands maakte, wat werd bestraft met een strafschop en een tweede gele, en dus rode, kaart. De strafschop werd door Laurens Bloem benut, waarna Peter Schultinga de eindstand op 1-5 bepaalde.

Zoals gezegd: alleen een wonder kan Borger naar de derde klasse helpen. Er zal komende zaterdag met minimaal vier goals verschil gewonnen moeten worden: ga er maar aan staan!

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stadskanaal brengt spanning volledig terug na zege op Sellingen

Foto Stoffer Bakker, Wessel Klijnstra op weg naar de 1-3 voor Stadskanaal tegen Sellingen. ...

Stadskanaal verliest nipt van GVAV Rapiditas

Stadskanaal was nog dichtbij een punt in de slotfase, maar keerde met een verlies ...