FC Kanaalstreek Millennium Ranglijst Nummer 11: Wildervank (690 punten)

Wildervank is de nummer 11 van de FC Kanaalstreek Millennium Ranglijst.

De komende weken publiceren we de FC Kanaalstreek Millennium Ranglijst. Een ranglijst die gebaseerd is op het aantal punten dat een club, die door ons gevolgd wordt en nu nog actief is, heeft gehaald vanaf het voetbalseizoen 2000-2001 tot en met het voetbalseizoen 2019-2020.

Net buiten de top tien vinden we op plek 11 Wildervank. De zaterdagploeg was lange tijd ondergeschoven aan het zondagvoetbal in Wildervank, maar inmiddels heeft de club alleen nog maar prestatievoetbal op de zaterdag. De zaterdagclub speelde deze eeuw dan ook jarenlang op het laagste niveau en kwam voornamelijk uit in de vijfde of zesde klasse. In het seizoen 2005/2006 werd men kampioen in de zesde klasse, maar bleef het verblijf in de vijfde klasse beperkt tot een seizoen. Vanaf het seizoen 2010/2011 kwam Wildervank weer uit in de vijfde klasse waarin het vele jaren speelde. In het seizoen 2018/2019 werd eindelijk de vijfde klasse verlaten middels een kampioenschap. Sinds vorig seizoen speelt Wildervank in de vierde klasse, maar nu er geen zondagtak meer is wil men graag doorstoten naar de derde klasse.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

KNVB, ING en Oranjespelers komen met financiële ondersteuning voor voetbalclubs.

Goed nieuws voor de amateurvoetbalverenigingen, die op steun kunnen rekenen van de KNVB, ING ...

KNVB gaat digitaal: einde spelerspassen

De KNVB gaat mee met de tijd: volgend seizoen wordt in het amateurvoetbal de ...

Stadskanaal gaat jeugdspelers volgen

Binnen SC Stadskanaal wordt inmiddels al weer lange tijd het belang van een goede ...