FC Kanaalstreek Millennium Ranglijst Nummer 5: Valthermond (728 punten)

Valthermond is de nummer vijf van de FC Kanaalstreek Millennium Ranglijst.

De komende weken publiceren we de FC Kanaalstreek Millennium Ranglijst. Een ranglijst die gebaseerd is op het aantal punten dat een club, die door ons gevolgd wordt en nu nog actief is, heeft gehaald vanaf het voetbalseizoen 2000-2001 tot en met het voetbalseizoen 2019-2020.

We zijn aangekomen bij de top vijf van de ranglijst en op nummer vijf staat Valthermond. Een van de voetbalbolwerken van de regio van de Kanaalstreek, die de laatste jaren een stabiele factor is in de tweede klasse van het zondagvoetbal. Toch wil de club graag nog een treetje hoger, maar kwam dat er de afgelopen seizoenen nog niet van. De Mondkers voetbalden in het begin van deze eeuw in de derde klasse en degradeerden in het seizoen 2006/2007 zelfs naar de vierde klasse. Vanaf dat moment ging het roer echter om en promoveerde Valthermond in drie jaar tijd van de vierde klasse naar de tweede klasse. Daarin kende het een paar moeizame jaren en volgde toch nog een keer degradatie naar de vierde klasse. In het seizoen 2014/2015 werd men eindelijk weer eens kampioen en promoveerde Valthermond weer naar de tweede klasse. Daarin speelt het nu alweer voor het zesde seizoen op rij. Met een fraaie accommodatie en het steeds doorstromen van talentvolle jeugd zit het met de basis wel goed bij Valthermond. Heel gek zou het dan ook niet zijn als de club binnen enkele jaren toch eens dat stapje naar de eerste klasse gaat maken.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

TransferTalk: nieuwe spitsen voor Musselkanaal

Jaarlijks veranderen diverse spelers én trainers in de zomerstop van club. FC Kanaalstreek zal ...

Otto Halmingh wil met SJS omhoog

SJS heeft een nieuwe hoofdtrainer gevonden voor volgend seizoen: Otto Halmingh. De 53-jarige inwoner ...

Bas Nibbelke vertrekt bij HOC

HOC gaat voor het seizoen 2022/2023 op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.