FC Kanaalstreek Millennium Ranglijst Nummer 1: SC Stadskanaal (761 punten)

SC Stadskanaal is de nummer 1 van de FC Kanaalstreek Millennium Ranglijst.

De komende weken publiceren we de FC Kanaalstreek Millennium Ranglijst. Een ranglijst die gebaseerd is op het aantal punten dat een club, die door ons gevolgd wordt en nu nog actief is, heeft gehaald vanaf het voetbalseizoen 2000-2001 tot en met het voetbalseizoen 2019-2020.

We zijn aangekomen bij de nummer 1 van de ranglijst en het hoogste treetje op het podium is voor Sportclub Stadskanaal, dat met 761 punten bovenaan staat. De club begon deze eeuw in de eerste klasse van het zondagvoetbal, een niveau waar de club qua grootte van de plaats Stadskanaal ook eigenlijk hoort te spelen. De club gleed echter gedurende het eerste decennium steeds verder af. In het seizoen 2001/2002 volgde de eerste degradatie naar de tweede klasse, waarna ook direct een degradatie volgde naar de derde klasse. Ondanks tweemaal een tweede plek lukte het Stadskanaal niet om terug te keren in de tweede klasse. Sterker nog, via de nacompetitie degradeerden de Knoalsters in het seizoen 2008/2009 naar de vierde klasse. Na een jaartje vierde klasse volgde wel direct weer promotie, maar in het seizoen 2013/2014 ging het weer mis en was Stadskanaal weer te vinden in de vierde klasse.

Kantelpunt

Dat bleek een belangrijk kantelpunt te zijn, een aantal sterkhouders kwamen terug bij de club en de Knoalsters wilden in ieder geval binnen afzienbare tijd weer terugkeren in de tweede klasse. Een jaar later was Stadskanaal al kampioen en twee jaar later promoveerde men via de nacompetitie van de derde klasse naar de tweede klasse. De laatste jaren lijkt de club dan ook in de lift te zitten en is het inmiddels alweer voor het vierde jaar op rij actief in de tweede klasse. Er loopt daarnaast veel jeugdig talent rond en dus is het goed mogelijk dat de Knoalsters de komende jaren ook nog dat stapje kunnen maken naar de eerste klasse.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

René de Vries tussenpaus bij SETA

Na het stoppen van trainer Henk Bolk, halverwege november vorig jaar, dacht het bestuur ...

TransferTalk: derde Ter Apeler naar Nieuw Buinen

Jaarlijks veranderen diverse spelers én trainers in de zomerstop van club. FC Kanaalstreek zal ...

Voetbalopleidingen opgeschort tot na de zomervakantie

De KNVB heeft besloten om de voetbalopleidingen op het schorten tot na de zomervakantie.