Live: Mussel – Onstwedder Boys

Om 14:30 uur gaat de bal rollen bij Mussel – Onstwedder Boys.

Mussel en Onstwedder Boys zaten de afgelopen jaren niet bij elkaar in de competitie, maar kwamen elkaar nog wel eens tegen in bekerverband. Vorig jaar kwamen de Groningse clubs elkaar wel tegen nadat Mussel uit de vijfde klasse was gepromoveerd. Het werd een rampseizoen voor de Mussel met een punt uit zestien wedstrijden. Voor de club kwam het niet slecht uit dat het seizoen werd stopgezet en dus komen beide ploegen elkaar ook dit seizoen weer tegen. En dit seizoen is alles anders onder leiding van nieuwbakken trainer Arend Scholtens, die een bemoedigende start had met Mussel en negen punten haalde uit vier wedstrijden. Onstwedder Boys startte met vier punten uit drie wedstrijden, maar of de teams dit seizoen nog in actie komen is de vraag. Eens kijken wat beide ploegen er van gaan maken in deze onderlinge confrontatie.

0. Onstwedder Boys heeft afgetrapt en heeft de wedstrijd in gang gezet.

  1. Gele kaart! Sven Jaegers gaat er daar te hard in bij Erwin Wijnholds. De toon lijkt direct gezet.

3. De eerste kans van de wedstrijd is voor Onstwedder Boys. Harm Visser stuurt Gerko Scheper de diepte in en de spits onderneemt een schotpoging. De bal gaat enkele meters naast het doel van doelman Folkers.

5. Len Groenewold stuurt Paul Hidding weg over de rechterflank. Hidding met een actie en een voorzet, op het hoofd van Lars Hemmes, maar die kopt over de goal van doelman Rein Koudstaal.

7. Gele kaart! Ruben Katoen krijgt geel voor een handsbal. Hands is hands zullen we dan maar zeggen, maar dit was wel heel makkelijk gegeven. De vrije trap voor Onstwedder Boys levert niks op.

8. Een lang bal op Richard Wubs, die de bal koppend verlengd richting Wijnholds. Die kan uithalen vanaf een meter of achttien, maar Koudstaal verwerkt de bal op prima wijze tot corner.

11. Elmar Bijl verstuurd een lange bal vanuit achteruit over de linkerflank waar Jarno Sterenborg er vandoor is. Een strakke voorzet op Scheper, die naar de eerste paal komt en de bal weet binnen te tikken. Fraai doelpunt van Onstwedder Boys: 0-1.

15. Een leuk begin van de wedstrijd in het eerste kwartier, waarin beide ploegen kansen weten te creëren en er veel strijdlust aanwezig is bij beide teams.

19. Jaegers schuift met de bal in op het middenveld en past richting Gerwin de Wijk. Die ziet Bert Jan Wilzing vrij staan op de rand van het strafschopgebied. Komt dat schot! Net over!

23. Een goede actie van Mathhijs Fehrmann daar over de rechterkant, hij passeert zijn directe tegenstander en snijdt naar binnen. Prima pass daar richting Wubs, die helemaal vrijstaat bij de tweede paal. Doelpunt! Niet te missen kans! Beide ploegen staan weer op gelijke hoogte: 1-1.

28. Wat een kans! Ricardo Buitelaar lijkt de bal voor het inschieten te hebben na een klutssituatie binnen de zestienmeter van Mussel, maar hij schiet de bal snoeihard op de paal! De bal stuitert terug en wordt weggewerkt. Die had toch echt moeten zitten!

31. Gele kaart! De Wijk maakt een onbesuisde overtreding op Groenewold en verdwijnt in het boekje van de arbiter. Het levert weer de nodige commotie op bij een aantal spelers. Het gaat er bij tijd en wijle fel aan toe in deze derby!

35. Penalty! Scheper struikelt half over het been van Paul Hidding, die deze ook wel lichtjes uitsteekt. Maar een strafschop, dat is wel heel zwaar gestraft. ‘Wat een schwalbe man’ schreeuwen diverse Mussel-supporters van de zijkant. De Wijk gaat achter de bal staan en faalt niet: 1-2. Hidding krijgt ook nog de gele kaart voor de overtreding. Erg zwaar gestraft allemaal, maar Onstwedder Boys staat wel weer op voorsprong.

45. Geen noemenswaardige kansen meer in de laatste tien minuten van de eerst helft en dus zoeken beide teams met een tussenstand van 1-2 de kleedkamers op.

46. Mussel heeft afgetrapt en de tweede helft is daarmee onderweg.

50. Mussel probeert de druk op te voeren in het begin van deze tweede helft, dat op zoek is naar de gelijkmaker. Onstwedder Boys leunt meer achterover en loert op een counter.

54. Aardige aanval van Mussel. Rien Boels weet met een voorzet Bas Alberts te bedienen. Alberts kan schieten, maar de bal verdwijnt rechtstreeks in de handen van Koudstaal.

57. Goede actie van Wijnholds over de linkervleugel, die zijn tegenstander te snel af is. Daar komt de voorzet. Kansje voor Wubs die mag koppen, maar dit wel uit een lastige hoek moet doen. De bal gaat naast de goal.

62. Gele kaart! Wubs krijgt een gele kaart wegens commentaar op de leiding, nadat een overtreding op hem werd gemaakt. De aanvaller vond juist dat die overtreding wel geel waard was.

66. De storm van Mussel is wat gaan liggen, maar Onstwedder Boys komt in de tweede helft ook nog niet echt tot goede kansen. Het is vooral veel strijd en veel duels wat we tot nu toe zien in deze tweede helft.

71. Goede countermogelijkheid voor Onstwedde daar. Visser stuurt Sterenborg weg over de linkerkant. Een voorzet richting Sem Nieuwenhuis volgt, die produceert echter een slap rollertje. Dat was toch een goede kans hoor!

75. Mussel begint de ballen er nu sneller in te pompen en gaat meer en meer alles of niets spelen.

80. Wat een kans voor Onstwedder Boys, dat moet de beslissing zijn, Scheper gaat alleen op doelman Folkers af maar hij weet de kans niet te benutten. De aanvaller schuift de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Mussel mag nog blijven hopen op een goed resultaat.

85. Lange bal weer van Mussel, wordt verlengd daar door Hemmes. Hidding is er als eerste bij. Vrije schietkans vanaf een meter of elf. Wat een redding van Koudstaal, de doelman tikt de bal met een geweldige reflex nog net weg voor de doellijn.

90+3. Doelpunt! De gelijkmaker! Wat een ontknoping hebben we hier. De bal wordt erin gepompt vanuit een vrije trap en de bal blijft binnen de zestien liggen in een mêlee van spelers. Hemmes is het meest alert en prikt de bal met een uiterste krachtsinspanning binnen: 2-2. Mussel maakt diep in de blessuretijd nog gelijk!

90+5. Afgelopen! Een vermakelijke derby met kansen over en weer. De wedstrijd eindigt in 2-2!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

FC Kanaalstreek Amateurtoto

De FC Kanaalstreek Amateurtoto, voor de echte voetballiefhebber en kenner van de Kanaalstreek.

Programma zaterdag 2 februari

Overzicht van de competitiewedstrijden die zaterdag gespeeld worden.

Programma oefenduels dinsdag 10 september

Overzicht van de oefenduels die dinsdag op het programma staan.