Streep door het amateurvoetbal, financiële consequenties enorm

Dreigt ook voor Nederland het scenario dat er geen enkele wedstrijd meer gespeeld wordt? In België is al een streep door het amateurvoetbalseizoen gezet.

Waar in Nederland het nog niet duidelijk is waar het heen gaat met het amateurvoetbal voor dit seizoen, daar is in België al een streep gezet door het amateurvoetbal. Dat hebben de Belgische bonden KBVB, Voetbal Vlaanderen, de Pro League en De Waalse voetbalfederatie maandag besloten.

In België werden net als in Nederland een handjevol speeldagen afgewerkt. Door de huidige coronamaatregelen in België, was er geen andere optie dan een streep door het seizoen te zetten. Oefenwedstrijden worden nog wel toegestaan, zodra dat van de Belgische overheid weer mag.

De financiële gevolgen zijn enorm voor de amateurclubs, waarbij een kleine 10% van alle clubs op omvallen staat. Sterk gedaalde sponsorinkomsten en het uitblijven van kantine inkomsten slaat een enorme deuk in de begroting van de clubs. Daarnaast hebben de clubs wel hun vaste lasten, die zij door moeten blijven betalen. De KBVB probeert met de nodige miljoenen de clubs te ondersteunen en hoopt nog op extra steunmaatregelen. De competities worden nietig verklaard en er zijn geen kampioenen, promoties en degradaties.

Bron: Het Nieuwsblad

 

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

FC Kanaalstreek Amateurtoto

De FC Kanaalstreek Amateurtoto, voor de echte voetballiefhebber en kenner van de Kanaalstreek.

Gieterveen Green White Army

Gewapend met een spandoek en een trommel zijn ze bij iedere thuiswedstrijd van Gieterveen ...

Voorbeschouwing 15 en 16 november

Het is weer behelpen voor de echte voetballiefhebbers onder ons, want komend weekend staat ...